Cataluña
Jornada de protestes

Fi de curs amb els sindicats educatius en peu de guerra

Els sindicats tallen la Gran Via i la Ronda Litoral coincidint amb la represa de les mobilitzacions

Les pròximes mobilitzacions seran el 25 de maig, el 2 de juny i el 9 de juny

Mantenen les reclamacions de revertir les retallades, retirar el nou calendari i l'assumpció de responsabilitats pel 25%

Nadia Somoza / Lourdes Gata
2 min.

Els mestres han començat aquest dimarts la segona tongada de protestes després de la vaga del març. Ho han fet amb una aturada parcial de 8 a 10 h del matí, i amb piquets informatius que han provocat retencions de trànsit arreu de Catalunya. Educació xifra en un 2,09% el seguiment de l'aturada parcial.

A Can Batlló, els mobilitzats han tallat la Gran Via per, tot seguit, dirigir-se cap a la plaça de Sants. La invasió de la via ha provocat la retenció del trànsit. Els manifestants han emès alguns càntics en defensa de l'escola pública i contra el conseller Josep Gonzàlez-Cambray. En concret, s'han sentit proclames com "No són, no són 5 dies de vacances. Sí són, sí són, 10 anys de retallades", "Cambray escolta o vaga, vaga, vaga" o "Que no va de vacances, això va de mancances".

Com a Barcelona, també s'han fet talls de carreteres a Manresa, Mataró, Tarragona i Sabadell, entre d'altres. A les Gavarres, una cinquantena de membres de la comunitat educativa han tallat durant més de mitja hora la rotonda de la T-11.

Professors de l'INS Santiago Sobrequés de Girona han tallat el carrer Joan Reglà i han muntat una aula en plena via com a protesta en la primera jornada de vaga parcial d'educació d'aquest dimarts. Una vintena de docents hi han instal·lat taules, cadires i pancartes i han simulat una classe de català amb un dictat i una d'educació física. També han repartit fulls informatius als vianants.

Què demanen?

L'aturada està convocada en contra de la política educativa del Govern. Reclamen la reversió de les retallades, la retirada del nou currículum, el retorn de l'horari lectiu dels docents en totes les etapes, la supressió del decret de plantilles i de l'ordre de calendari, l'estabilització del personal i l'assumpció de la responsabilitat del Departament en la defensa de la immersió.

Més mobilitzacions

A aquesta protesta, li seguiran noves mobilitzacions, com la vaga, aquesta de tota la jornada, convocada per aquest 25 de maig. Després vindrà una nova aturada parcial el 2 de juny i el 9 de juny una darrera jornada de vaga. Aquestes quatre convocatòries es produeixen després dels cinc dies de vaga al març.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz