Cataluña
Temperatures amunt

A les portes de la calor intensa. Serà un estiu tòrrid?

SERGI LORAS
2 min.

Fa dies us explicàvem que els pròxims mesos seran més aviats secs, per tant, amb menys pluja del que acostuma a caure. Aquesta tendència es podria combinar, segons els dos grans models, tant l'europeu i el nord-americà, amb un juny, juliol i agost més calorosos del normal. Per tant, com ja va sent habitual en els últims anys, aquest estiu probablement serà més càlid o, fins i tot, tòrrid.

Segons el model europeu, hi ha un 70 a 90% de probabilitats que aquest estiu sigui més calorós del normal. El model americà fila més prim, i aposta per un estiu amb temperatures entre 1 i 2 graus més altes a les habituals, no només a la península sinó també a bona part d’Europa. És una tendència que cal agafar amb pinces. De complir-se probablement seria un del estius més càlids dels darrers anys i amb rècords de calor. Esperem que no sigui així...

Primer tast de calor intensa, aquesta setmana

L'ambient primaveral s'ha instal·lat de ple a casa nostra. Després d'un cap de setmana, fins i tot amb temperatures preestiuenques, aquesta segona setmana de maig ha començat amb tempertaures que novament s'enfilaran fins els 23 a 28 ºC a moltes zones de l'interior.

L'arribada d'una massa d'aire càlid d'orgen nord-africà, combinada amb la calor generada per la península ibèrica i la forta radiació solar d'aquesta època de l'any, faran pujar la temperatura al llarg d'aquesta setmana. A 1.500 metres, sobre la vertical de Barcelona, passarem dels 9 ºC d'avui a uns 18 ºC el pròxim diumenge. Encara queda molt, però per la setmana que ve encara la temperatura encara podria ser més alta.

Fins a 34 ºC a Ponent a finals de setmana

A mitjans de setmana, els termòmetres s'enfilaran per sobre els 25 ºC a tot l'interior i arribarem als 30 ºC a Ponent, vall de l'Ebre i interior de Girona. Ara bé, a partir de divendres i el cap de setmana ja es podrien assolir els 32/34 ºC a Ponent i s'arribarà als 30 ºC a moltes planes interiors i del Prepirineu. Per tant, aneu preparant les sandàlies i la màniga curta perquè la calor arriba amb força. De complir-se les darreres actualitzacions, la setmana que ve les temperatures encara podrien pujar més i superar els 35 ºC, un fet poc habitual al maig.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz