Cataluña
Planeta R

Pobles catalans busquen habitants per repoblar-se

 Planeta R 

  • Uns 200 municipis de Catalunya estan en risc de despoblament

  • La pandèmia ha incrementat un 46% les cerques de finques rústiques a Catalunya

  • A ‘Planeta R’ visitem el Perelló per descobrir les conseqüències

RTVE CATALUNYA
2 min.

El 27,6% de la població de Catalunya viu en zones rurals que ocupen el 85,5% del territori. Segons un estudi de la Universitat de Lleida, uns 200 municipis estan en situació crítica de despoblament.

De tots ells, el 21% són pobles amb unes perspectives de futur molt negatives provocades per l'envelliment de la població i la fugida dels habitants més joves. El despoblament afecta a zones del Pirineu i del Prepirineu, a la franja entre Lleida i el Camp de Tarragona i també les Terres de l’Ebre.

Tot i això, la pandèmia ha incrementat un 46% les cerques de finques rústiques a Catalunya. A 'Planeta R', la Martina Klein visita el Perelló (Baix Ebre) per parlar amb el Ton Lloret, impulsor de la iniciativa @repoblem, i descobrir com s'està vivint aquesta situació des de dins.

Ton Lloret de Repoblem i l¿Alexandra han decidit viure al camp RTVE CATALUNYA

Aquí us deixem algunes propostes que s'estan impulsant per posar-hi solució:

Projecte @repoblem

Una iniciativa impulsada pel Ton Lloret a Twitter i Instagram que pretén frenar el despoblament a Catalunya posant en contacte a persones amb ganes d'omplir la vida als pobles i a pobles amb ganes d'omplir-se de gent.

Projecte Micropobles de la Universitat Autònoma de Barcelona

Un equip d'investigació de la UAB en col·laboració amb l'Associació de Micropobles de Catalunya ha creat una plataforma informàtica per donar a conèixer les característiques i serveis disponibles dels 336 pobles de menys de 500 habitants que trobem a Catalunya.

Programes d'habitatge del Departament de Territori i Sostenibilitat

Han creat dos nous programes d'habitatge que tenen com a objectiu facilitar que les persones i les famílies puguin instal·lar-se en nuclis rurals a través de la rehabilitació d'habitatges en desús. D'aquesta manera, volen contribuir a evitar la pèrdua de població i a incentivar la realització de projectes i actuacions estratègiques i sectorials que estimulin i reforcin l'accés a l'habitatge.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz