Cataluña
Fred intens

Neu a l'abril, fins i tot a la costa

  • Els flocs de neu han arribat fins a nivell de mar i s’ha vist nevar amb ganes al massís del Garraf o a Collserola

  • Protecció Civil activa en fase d’alerta el Pla NEUCAT al Baix Llobregat i als dos vallesos

SERGI LORAS
2 min.

Ni que sigui de forma anecdótica i testimonial, aquest 3 d’abril, en plena primavera, s’ha vist nevar des del massís del Garraf fins a la serralada de Collserola. Al cim del Tibidabo, la nevada era consistent aquest migdia.

Pla NEUCAT, en fase d’alerta

També s’ha vist floquejar en poblacions pròximes al mar com a Sitges, Sant Feliu de Llobregat, Cerdanyola o a Sant Cugat del Vallès, fet que ha obligat a Protecció Civil a activar l’alerta del pla NEUCAT al Baix Llobregat i als dos vallesos, on es demana prudència en la mobilitat.

Fins quan pot nevar?

La previsió és que aquesta tarda es mantindrà el cel força ennuvolat i cauran ruixats a punts de la costa central, del prelitoral i de les comarques del nord-est. Tot i això, la cota de neu tendirà a pujar i s’acabarà situant entre els 300 i els 500 metres.

Seran precipitacions localment acompanyades de tempesta i calabruix. Al vespre arribaran al Prepirineu i de nit cap a l’Ebre. A Ponent farà més sol i el vent anirà afluixant. Un sol que aquest dilluns s’acabarà imposant a la majoria del territori, i ja no nevarà enlloc.

Gelades nocturnes fins dimarts

Després de la matinada més freda en un mes d’abril en 25 anys a l’interior, avui l’ambient es mantindrà fred amb màximes al voltant dels 10 graus, temperatures entre 5 i 10 graus més baixes a les habituals. La próxima matinada tornarà a ser hivernal i molt freda, amb glaçades generalitzades a l’interior i fortes al Pirineu. De dia, aquest dilluns els termòmetres es recuperaran fins els 15 ºC, i no serà fins a finals de setmana quan s’imposi l’ambient primavera.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz