Cataluña
Reaccions a Ponsatí

JxCat i ERC no comparteixen que "la independència valgui una vida"

Marc Guasch
2 min.

L'eurodiputada i exconsellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, s'ha quedat sola a l'hora de defensar que la independència de Catalunya és tan important com per valer la vida d'una persona. El portaveu de Junts per Catalunya, el partit que representa a Brussel·les, Josep Rius, ha assegurat que, tot i que respecta les seves declaracions, "no les comparteix". Rius ha recalcat que JxCat és partidari d'una "via pacífica i democràtica per aconseguir la independència de Catalunya", de manera que s'ha desvinculat de les opinions de l'eurodiputada de JxCat.

ERC i PSC rebutgen les declaracions de Ponsatí

Encara més distàncies ha marcat ERC. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha considerat "desafortunades" les declaracions de l'exconsellera Clara Ponsatí. Encara més enllà ha anat la viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, que creu que les declaracions "es desqualifiquen per si mateixes". En aquest sentit, Moret ha afegit que "nosaltres estem pel diàleg i per salvar vides, no per posar-les en risc".

Recordem que en una entrevista al Cafè d'Idees de 'Ràdio 4 i la2', Ponsatí ha apuntat que morir per una causa "no és una situació estranya" en el curs de la història i ha posat d'exemple com el poble ucraïnès es defensa "sortint al carrer amb les mans buides".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz