Televisión
Turisme per Europa

Liechtenstein, el petit estat alpí que manté la seva sobirania

  • Han passat 300 anys des que es va formar el principat de Liechtenstein als Alps

  • La seva capital és Vaduz i és un dels centres financers del món amb tan sols 6.000 habitants

  • Tens disponible a RTVEPlay.cat el documental 'Turisme rural al món'

MARINA SÁNCHEZ ALCOLEA
2 min.

Entre Suïssa, Àustria, Alemanya i Itàlia es troba Liechtenstein, un petit estat sobirà amb 38.000 habitats situat a la vall del riu Rin entre els Alps. I diem petit perquè la seva extensió és una mica més gran que el terme municipal de Sevilla. No arriba als 25.000 kilòmetres de longitud i la seva amplada màxima és de poc més 12 kilòmetres.

Han passat 300 anys des que es va formar el principat de Liechtenstein. El país ha resistit les arribades napoleòniques i les pressions dels nazis i actualment continua sent un estat sobirà. Si vols saber-ne més sobre Liechtenstein, pots veure a RTVEPlay.cat el documental 'Turisme rural al món'

Turisme rural al món - Suïssa i Liechtenstein - Veure ara

Una ubicació estratègica

Peter Geiger, de la Universitat de Liechtenstein, explica a ‘Turisme rural al món' que hi ha presència humana en aquestes terres des del neolític, fa uns 6.000 anys. També van ser habitades pels romans i més tard pels alemanys. Va ser a la baixa edat mitjana quan van començar a construir-se castells i talaies. Un exemple és el castell Schalun, del segle XII, que és molt representatiu i reflecteix la importància de dominar aquest territori perquè la serralada alpina era una muralla natural infranquejable que només es podia creuar amb comoditat a través de la vall. “Era necessari la construcció d’aquestes edificacions per controlar el territori des del punt de vista defensiu i financer”, apunta l’expert.

El castell Schalun a Liechtenstein RTVE Catalunya

Segons detalla Geiger, aquesta regió va pertànyer des de l’edat mitjana i fins al segle XIX al Sacre Imperi Romà Germànic. El 1699 el príncep Johann Adam de cognom Liechtenstein va comprar el domini de Schellenberg i el 1712 el comtat de Vaduz. Pocs anys després, l’emperador Carles IV va atorgar a aquestes terres el títol de principat i va formar part del Sacre Imperi com a estat sobirà.

Vaduz, la capital

La capital del principat de Liechtenstein és Vaduz. Amb tan sols 6.000 habitants és un dels centres financers del món. En aquesta ciutat es troba la seu del govern i altres organismes públics. Aquesta ciutat és el lloc de residència de l’actual príncep del país, Hans Adam II, que viu en un castell edificat al segle XIX. Un altre edifici d’interès històric és la Catedral de Sant Florià, edificada el 1873 i d’estil neogòtic.

El castell de Vaduz a Liechtenstein iStock

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz