Televisión
L'entrevista

Antón Costas: "Les guerres són un impuls per a l'activitat econòmica"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El catedràtic de Política Econòmica creu que "s'ha de canviar el model de fixació de preus elèctrics, traient el gas de l'equació"

  • Antón Costas creu que el Midcat no és estratègic a curt termini: "Als Pirineus tenim un embut"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El Catedràtic de Política Econòmica de la UB, Antón Costas, explica que les guerres impulsen la despesa en les economies que estan en el front de guerra "sembla una perversió": "Les guerres són un impuls molt fort per a l'activitat econòmica". En una entrevista al 'Cafè d'Idees' amb Gemma Nierga, el president del Consell Econòmic i Social d'Espanya diu que els beneficiaris de la guerra seran a curt termini els que puguin substituir béns escassos com l'energia, assenyalant als Estats Units.

"S'ha de treure el gas de l'equació que fixa el preu de l'electricitat"

Amb relació a l'augment de preus de l'energia i concretament del preu de l'electricitat de les últimes setmanes, Antón Costas ha reclamat a la Comissió Europea que canviï el càlcul que es fa per establir el preu de l'electricitat, eliminant el cost del preu del gas: "S'ha de canviar el model de fixació de preus elèctrics, traient el gas de l'equació". Costas recorda que Espanya ja fa mesos que ho demana i que la institució ha estat contrària al canvi.

"El gasoducte Midcat serà bo a mitjà o llarg termini"

El Catedràtic de Política Econòmica creu que el gasoducte Midcat, que uneix Espanya amb França, pot ser una bona estratègia a mitjà o llarg termini, per substituir el gas rus que arriba a Europa, però no a curt termini perquè hi ha un pas estret ara mateix als Pirineus: "Tenim un embut que es fa estret, i ho impedeix en el curt termini".

"El repte més important de la UE és ajudar als refugiats"

Antón Costas creu que el conflicte a Ucraïna va per llarg i diu que veu un canvi de tendència en l'ofensiva de Putin que busca "acovardir" a la població amb bombardejos massius per treure'ls la confiança. Costas assenyala que l'esforç més immediat de la UE és l'acollida dels refugiats ucraïnesos i afegeix que hi ha una "oportunitat per enfortir el sentit de solidaritat i cooperació a Europa".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz