Cataluña
Sanció

El MWC veta Rússia i no podrà participar al congrés

  • L'organització del congrés diu que compleix "amb totes les sancions polítiques i governamentals" derivades de l'atac

  • La GSMA "condemna energèticament la invasió russa d'Ucraïna"

  • Una vintena de companyies russes tenien previst participar en el congrés

Maria Bosch | Àlex Cabrera
2 min.

Rússia no tindrà pavelló en l'edició d'enguany del Mobile World Congress a conseqüència de l'atac rus a Ucraïna. Ho han confirmat els organitzadors del congrés, que han indicat que el saló compleix "amb totes les sancions polítiques i governamentals" derivades del conflicte. A més, la GSMA "condemna energèticament la invasió russa d'Ucraïna".

20 companyies russes afectades

El directiu executiu de GSMA, John Hoffman, ha confirmat que una vintena de companyies russes tenien previst participar en el congrés. "Seguirem la llista d'empreses sancionades pel govern dels Estats Units, aquests no podran participar", ha assegurat el directiu. Tot i això, recomana a aquelles empreses que no estiguin a la llista a "fer el correcte" i que "es quedin a casa".

Quant a la notícia de l'esclat de la guerra, el directiu afirma estar "molt tristos", però seguint totes les directrius internacionals sobre el tema. "Anirem veient sobre la marxa, i seguirem l'actualitat al minut. Sempre farem el correcte i el que les institucions internacionals diguin", ha assegurat.

"El MWC és un esdeveniment unificador"

"Davant d'aquesta situació emergent i considerant la tràgica pèrdua de vides, el MWC sembla irrellevant en aquestes circumstàncies. El MWC és un esdeveniment unificador amb la visió de convocar l'ecosistema mòbil per progressar en les formes i mitjans en què la connectivitat pot assegurar que les persones, la indústria i la societat prosperin", han apuntat fonts de l'organització.

"La situació està evolucionant ràpidament i entenem que diversos països estan considerant sancions més àmplies contra Rússia", afegeixen. El pavelló de Rússia ja no apareix a la pàgina web del Mobile World Congress.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz