Cataluña
Educació

Què has de saber del nou curs escolar 2022-23? Consulta els canvis anunciats

Nadia Somoza
3 min.

Novetats pel nou curs escolar 2022-23 a Catalunya. Consulta totes les modificacions en el calendari escolar de cara al curs vinent.

Aquests són els principals canvis i les respostes a les preguntes que tots ens fem:

Quin dia començarà l’escola?

La principal novetat d’aquest curs serà la nova data d’inici. Els alumnes d’infantil i primària tornaran a classe el 5 de setembre i el dia 7 ho faran els d’ESO, batxillerat i formació professional.

Aquesta mesura s’ha pres amb l’objectiu d'equiparar l’escola catalana amb la resta de països europeus. El curs 2022-2023 hi haurà 176 dies lectius.

Calendari escolar 2022-23 RTVE.CAT

Quan es farà jornada intensiva?

El govern també ha decidit implantar la jornada intensiva durant el mes de setembre a totes les escoles i instituts, és a dir, a tots els centres educatius, siguin públics, concertats o privats.

L’alumnat començarà les classes a les 9 h i les acabarà a les 13 h.

I si no puc recollir el meu fill a les 13 h?

Els alumnes tindran la possibilitat de quedar-se a dinar a l’escola. A més, els centres educatius oferiran activitats extraescolars i de lleure fins a les 16:30 h gratuïtes.

El conseller ha justificat aquest canvi en el calendari escolar per “millorar la conciliació i amb una perspectiva de gènere, pensant en les famílies monoparentals.”

Més novetats en el calendari escolar?

Les vacances de Nadal del curs escolar 2022-23 començaran un dia abans, és a dir, el 21 de desembre. A més, les escoles de Catalunya disposaran d’un dia més de lliure disposició. Per tant, passaran de tenir-ne tres a tenir-ne quatre. D’aquesta forma, la reorganització del calendari escolar no suposarà un increment d’hores lectives. Cambray ha afirmat que implicarà un “millor repartiment del temps lectiu i de descans”.

El procés de preinscripció varia?

El canvi de calendari no afecta el procés de preinscripció escolar.

Quants alumnes hi haurà a classe?

Per primer cop, s'abaixen les ràtios a P3 i a la majoria de centres públics, les classes no passaran de 20 alumnes. En general, hi haurà 3.474 alumnes menys a P3 i 2.073 menys a secundària.

Què es farà amb els alumnes vulnerables?

Una altra novetat és l'aplicació del decret d'admissió per repartir l'alumnat vulnerable entre centres públics i concertats. Es pretén eliminar la segregació escolar amb un repartiment equitatiu d'alumnes vulnerables. Aquests centres rebran diners públics per l'escolarització d'aquests alumnes. En concret es dotarà als centres públics amb 384 euros per cada alumne i a les escoles concertades amb 988 euros. Les escoles públiques no rebien cap aportació en aquest concepte fins ara i les concertades tenien 600 euros per alumne a partir del tercer vulnerable.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz