Cataluña
Protestes

Els sindicats de mestres ocupen la seu del departament d'Educació

  • Al crit de 'doneu la cara' han pujat fins a la planta on està el gabinet del conseller, que no es trobava en l'edifici

  • El conseller ha anunciat que la decisió d'obrir el 5 de setembre ja està presa

  • Cambray ha recordat que si fos pels sindicats, no s'haurien obert encara les escoles per la covid

Nadia Somoza / Maite Boada / Lourdes Gata
2 min.

Els sindicats educatius ocupen aquest dijous la seu del departament d'Educació per aconseguir que el conseller els rebi. Asseguren que no marxaran fins a parlar amb ell.

Un centenar de persones, convocades pels sindicats educatius Ustec·Stes, CC.OO., Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i UGT, s'han concentrat en la Conselleria d'Educació de la Generalitat per a demanar la dimissió del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per l'avanç del calendari escolar anunciat.

Els sindicats afirmen que seguiran a la seu d'Educació fins que es retiri l'ordre del nou calendari escolar | Lourdes Gata

Després de reunir-se davant l'edifici del departament, han corejat càntics com 'Cambray dimissió, xicotet dictador' i 'volem negociar', han ocupat durant uns minuts el vestíbul de l'immoble i al crit de 'doneu la cara' han pujat fins a la planta on està el gabinet del conseller, que no es trobava en l'edifici.

En el manifest que han llegit, han anunciat que no assistiran a les taules sectorials fins que el departament retiri l'ordre de modificació del calendari, per la qual el pròxim curs les escoles començaran el curs el 5 de setembre i els instituts el 7.

En aquest context, la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics els ha oferit una reunió.

Perjudicis laborals?

Josep González Cambray creu que l'avançament del curs escolar és una decisió històrica llargament demanada des de tots els àmbits i assegura que els docents no tindran cap perjudici laboral.

La Generalitat manté la seva decisió d'iniciar el curs escolar el 5 de setembre | Maite Boada

Amb contundència el titular d'educació del govern català assegura que no farà cas de l'immobilisme i ha recordat que si fos pels sindicats, no s'haurien obert encara les escoles per la covid. Josep González Cambray ha anunciat que la decisió d'obrir el 5 de setembre ja està presa i que com a molt, en la reunió del Plenari del Consell Escolar, acceptarà millores.

El conseller d'educació ha assegurat que per dur a terme la mesura, es fixaran les plantilles als centres un mes abans i es garantiran els drets laborals dels professors.

El conseller ha explicat que hi ha informes previs del Consell Escolar on s'assegura que el període de vacances estival és massa llarg, així com d'altres informes d'experts en educació. Ha defensat que no s'afecta cap dret laboral dels mestres i que es garanteix la conciliació familiar "al 100%".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz