Cataluña
Sinistralitat carreteres

Dues càmeres de Trànsit multaran els conductors quan facin ús del mòbil

  • Estan instal·lades a les carreteres B-23 i C-58 en sentit sortida de Barcelona

  • 1 de cada 4 accidents és per distraccions, sobretot pel mòbil

BEATRIZ GÁLVEZ | MARÍA RÍOS | ISABEL OJEDA
2 min.

Les distraccions són la primera causa d'accidentalitat al volant i com a principal distracció està l'ús del mòbil. És el causant del 23% dels accidents a Catalunya. En una entrevista al 'Cafè d'idees', El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha destacat que són els principals responsables dels sinistres a Catalunya: "El telèfon mòbil no és una ajuda tècnica, és una arma letal".

Per acabar amb aquest mal hàbit, dues càmeres del Servei Català de Trànsit s'encarregaran de detectar els conductors que facin ús del mòbil quan condueixin. S'ubiquen en dos punts concrets a diferents sortides de la ciutat de Barcelona.  Una a la B-23,  al punt quilomètric 7,590 sentit sortida de Barcelona.

I l'altre a la carretera que va al Vallès, la C-58, al punt quilomètric 3 sentit sortida de Barcelona.

D'aquí a dos mesos, aquestes dues càmeres de trànsit fotografiaran tots els conductors i un sistema informàtic les capturarà i de manera automàtica farà un cribratge per mostrar quins conductors han de ser sancionats per fer ús del mòbil al volant.

Proves pilot

En una primera prova pilot es van captar 598 conductors que feien servir el telèfon conduint, però el sistema no es va implantar perquè el volum de fotografies era massa elevat per analitzar-les personalment. Ara, un sistema informàtic ho farà automàticament i un agent del Servei Català de trànsit les revisarà.

Conduir enviant missatges o agafant-lo amb la mà són males pràctiques que actualment suposa una infracció greu, 200 € i detracció de 3 punts i que a partir del març augmentarà a 6 punts, però es descarten més sancions com va anunciar el director de la Direcció General de Trànsit, Pere Navarro, en una entrevista al programa 'Cafè d'idees'.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz