Cataluña
L'entrevista

Javier Pacheco veu com un "error radical" el 'no' d'ERC a la reforma

Notícia - Cafè d'idees 
  • El secretari general de CCOO a Catalunya reconeix estar enfadat pel "prisma de l'electoralisme" amb què es mira la reforma laboral

  • Pacheco celebra l'actualització de les pensions, i defensa que també és resultat del diàleg social

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya (CCOO), Javier Pacheco, critica durament "el circ polític" i la polarització de les negociacions de la reforma laboral entre les diferents forces polítiques. En una entrevista al 'Cafè d'idees', Pacheco assenyala que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) "no sap del que parla" quan anuncia el seu vot negatiu a la convalidació del decret llei negociat durant onze mesos entre sindicats, patronals i govern espanyol. Considera que es tracta d'un "error radical".

El líder sindical ha carregat contra els republicans i els hi ha demanat que mirin la reforma laboral sense el "prisma de l'electoralisme i la política".

Proposa altres "mecanismes" a ERC

Javier Pacheco lamenta que ERC hagi incrementat la seva oposició a la reforma la darrera setmana i els proposa altres "mecanismes" més enllà del model legislatiu per arribar a acords: "Tenen diferents carrils per poder arribar a acords i alguns dels plantejaments que fan poden rebre el suport fins i tot de la CEOE". Pacheco demana "una mirada diferent" al debat "simplista" i "demagògic" sobre la reforma laboral, i defensa els punts forts d'aquesta modificació, com que "limitarà" la temporalitat, passant del 20% al 10%.

Pacheco ha defensat la "legitimitat" dels agents socials, tot recordant, fins i tot que "a CCOO l'ha votat més gent que a ERC' i ha demanat als republicans que mirin la reforma sense el "prisma de l'electoralisme i la política".

"No em consta que es parli amb Ciutadans"

Amb relació a la negociació de l'acord entre sindicats i patronal per la reforma laboral, Javier Pacheco diu s'està negociant al Congrés amb ERC i el PNB, però que "no li consta" que s'estigui parlant també amb Ciutadans.

"L'actualització de les pensions també és el resultat del diàleg social"

El secretari general de CCOO a Catalunya celebra l'actualització de les pensions: "També és el resultat del diàleg social. Pacheco ha enumerat les que considera les reformes estructurals aconseguides els últims anys: "La llei de la reforma de la seguretat social i el sistema públic de pensions, l'ingrés mínim vital, l'increment del salari mínim o la llei 'rider' i ara la reforma laboral, que canviarà la cultura del mercat laboral".

Pacheco ha lamentat que des de la política es qüestioni la representativitat dels agents socials i diu que afebleixen al marc democràtic.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz