Cataluña
Posada en escena

'Rojos', de Miquel Barcelona, vincula el present amb l'època de la postguerra

  • Se centra en les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual

  • La peça es podrà veure del 20 al 23 de febrer al Mercat de les Flors

Maria Bosch | Marta Orquín
2 min.

L'espectacle 'Rojos', de Miquel Barcelona, és fruit d’un treball de recerca de dos anys sobre la Guerra Civil Espanyola i les seves conseqüències a partir dels seus testimonis. Se centra en les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual.

Barcelona ha destacat que la recerca va sorgir a partir d'una visita a Corbera d'Ebre on actuava. "A les jornades hi havia una visita al poble vell i ens van explicar tot el que havia passat allà durant la Guerra Civil i la postguerra". La peça es podrà veure del 20 al 23 de febrer al Mercat de les Flors.

Recuperació del llegat cultural artístic de l’època

'Rojos' parteix d’una recerca de testimonis de l’època de postguerra de la Guerra Civil Espanyola i de la recuperació del llegat cultural artístic de l’època en clau de peça escènica. Vol fer valdre la memòria d’uns fets dramàtics per a una generació, la vida clandestina durant la repressió que va tenir lloc després de la guerra mitjançant les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual. I vincular el present amb l’època de la postguerra.

Ha posat com a exemple que a la Barceloneta van parlar amb un grup de dones que feien obres artístiques de l'època de postguerra o des de Figueres els van posar en contacte amb artistes també d'aquella època. "És un tema tan gran i es podia abordar de moltes perspectives diferents. Sentíem que havíem d'acotar la recerca i ens hem centrat en les dones públiques, el moviment homosexual i el moviment artístic". Ha lamentat que no s'hagi fet cap reparació a les víctimes.

"Un muntatge de creació sencer"

A l'espectacle hi ha quatre intèrprets i una de les decisions que van prendre era que fos "un muntatge de creació sencer". La història "havia de passar pel nostre present" amb un exercici coreogràfic que té a veure amb la repetició i el 'loop', ha afegit.

Els dies de funció, es podrà visitar al Foyer l’exposició 'Memòria roja', que posa en context, de manera visual, alguns fets històrics rellevants per comprendre l’espectacle 'Rojos'.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz