Cataluña
Restriccions

Els restauradors carreguen contra Argimon per la "falta de diàleg"

Maria Bosch
3 min.

El toc de queda s'aixeca, però el tancament de l'oci nocturn es manté. El director del Gremi de Restauració de Barcelona ha carregat contra el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per l'absència de diàleg entorn del manteniment de la resta de restriccions. Roger Pallarols considera que "s'ha instal·lat en una espècie de búnquer" i ha lamentat que encara no el coneixen personalment.

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, manté que les restriccions no són una eina eficient pel control de la pandèmia i les veu com un "castic" a l'economia. "No es demostra empíricament que serveixi per controlar les dades sanitàries", ha afegit. I ha defensat la "recepta" del certificat covid, que "ha servit d'empenta per la vacunació".

El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, també ha carregat contra Argimon i opina que ha estat un fracàs "total i absolut" l'estratègia de la Generalitat per contenir la pandèmia. Amb aquestes mesures creu que: "La Generalitat està promovent els "botellots" i les festes il·legals". Assegura també, que les pèrdues han estat d'uns 1.000 milions d'euros. "Portem perduts 35.000 milions, xifres astronòmiques comparades amb les ajudes".

Joaquim Boadas: "L'estratègia per contenir la pandèmia ha estat un fracàs total i absolut"

Pallarols: "Podríem dir que no el coneixem"

Pallarols ha afirmat que Argimon “s’ha instal·lat en un búnquer on no és penetrable a qüestions externes” i ha considerat que part de les funcions que ha de desenvolupar el conseller és donar explicacions sobre les mesures adoptades. "Podríem dir que no el coneixem", ha assegurat.

Segons explica, “hauria estat desitjable que ell hagués tingut la iniciativa de seure amb els sectors afectats”, com la restauració, l’oci nocturn, i els gimnasos, entre d’altres.

FECASARM alerta de les pèrdues econòmiques

Amb la retirada del toc de queda, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals ha considerat “temerari” no obrir l’oci nocturn i ha alertat que juntament amb la restauració acumulen pèrdues econòmiques de 35.000 milions d'euros. FECASARM critica que “els ajuts aprovats no arriben ni al 0,5 % de les pèrdues sofertes” i que “molts empresaris i treballadors ja no podran sortir d’una situació d’agonia econòmica que s'ha arrossegat des de fa temps”.

L'associació ha afirmat que la Generalitat s’equivoca “una vegada més” imposant mesures “de cara a la galeria” i que no fan més que empitjorar les dades epidemiològiques. També ha alertat que fomentarà “encara més les festes il·legals i els botellons”, malgrat que es mantingui el límit de 10 persones en reunions.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz