Cataluña
covid-19

Salut obre la dosi de reforç per la franja entre 18-29 anys, vacunades fa més de 8 mesos

  • Salut només oferirà un test d'antígens per setmana pels alumnes amb un contagiat a classe

  • El ritme de contagis segueix desbocat, però baixen les persones ingressades

BEATRIZ GÁLVEZ GARCÉS
3 min.

El Departament de Salut ha obert la cita per demanar la dosi de reforç de la franja d'edat entre 18-29 anys vacunades fa més de 8 mesos. Així, ho ha anunciat en roda de premsa, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Per la resta de franges d'edat, el període mínim entre les dosis és de cinc mesos. D'aquesta manera, aquest requisit redueix el nombre de joves que poden rebre aquesta punxada de reforç.

Modificacions al protocol d'escoles

Des de Salut, Cabezas anuncia una modificació en els tests d'antígens a les aules: "Només es generarà un TAR per setmana per nen. I evitem una càrrega innecessària a l'aula". En lloc de fer els tests que calgui segons els positius que apareguin a l'aula, a partir d'aquest dimecres només es farà un TAR per setmana a cada nen, si apareix un positiu a l'aula.

Un altre canvi d'aquest protocol és que la recepta per demanar aquest test d'antígens romandrà activa a la farmàcia durant 7 dies, en lloc de quatre dies com era fins ara. Per tant, els alumnes que requereixin aquesta prova per saber si s'han contagiat a l'aula, tindran fins a una setmana per poder fer-se aquest test.

El virus: descontrolat, però baixen els ingressos

La sisena ona de la covid segueix descontrolada, que ha tornat a batre el rècord de contagis de tota l'epidèmia, amb més 211.000 en els últims set dies. En paraules del conseller de Salut, Josep Maria Argimon,  "en els últims 20-25 dies s'han infectat més de 700.000 catalans, tot i que no és un fet aïllat: "És una situació mundial".

També segueix pujant la mortalitat, amb una mitjana de 34 morts cada dia en l'última setmana, encara que comencen a disminuir el número d'hospitalitzats i d'ingressos en les UCI.

Segons les dades actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, aquest dimecres s'han notificat 2.618 persones ingressades per covid als hospitals catalans, 54 menys que ahir, de les que 504, 25 menys que ahir, estan greus en les UCI, 339 d'elles intubades i 17 amb ECMO (respiració extracorpòria).

El risc de rebrot (EPG), encara no ha tocat sostre, ha tornat a superar el rècord de tota l'epidèmia i s'ha situat en 5.739 punts, 233 punts més que ahir, mentre que la velocitat de propagació de la malaltia (Rt) continua desaccelerant-se lentament i s'ha situat en 1,22, una centèsima menys que ahir, amb el que cada 100 infectats contagien a una mitjana de 122 persones.

L'increment de contagis, la majoria amb símptomes lleus, continua col·lapsant els ambulatoris, que ahir van atendre 79.420 visites per covid, un número similar al del dimarts de la setmana passada, malgrat les mesures adoptades per Salut per a alleugerir la dispensació de baixes i la comunicació de positius a través de les farmàcies.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz