Cataluña
Tornada a les aules

Educació nomena 1.568 docents de forma extraordinària

Maria Bosch
2 min.

La tornada a l'escola d'ahir dilluns ha estat marcada per les noves mesures, però també per les gairebé 2.000 baixes del professorat. Per això, el departament d'Educació ha nomenat 1.568 nous mestres i professors de forma extraordinària. A aquesta xifra, s'ha d'afegir els 571 substituts nomenats divendres passat per cobrir possibles mestres i professors que ja sabien que no anirien al centre el primer dia de classes.

Aquests nomenaments han de servir per cobrir totes les baixes a partir de cinc dies, dos menys que fins ara, atès que les quarantenes són de set dies.

Nomenaments d'urgència i telemàtics

A més, es preveu que les faltes de professors per covid siguin un degoteig constant almenys aquesta setmana i la que ve. Per això també es podran fer nomenaments excepcionals d'urgència si hi ha centres amb més de tres baixes inferiors a cinc dies. Per minimitzar les possibles baixes de professorat, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la següent.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar diumenge que "com una mesura excepcional s'atendran i es cobriran totes les faltes de curta durada".

Pel que fa a la distribució territorial, es distribueixen de la següent manera:

Preocupació per l'eliminació de les quarantenes

La tornada a les classes ha vingut amb novetats, com l'eliminació de la quarantena a infantil i primària a tota la classe quan hi ha menys de cinc contagis. També amb la possibilitat de fer tests gratuïts a les farmàcies als nens i nenes que hagin estat a classe amb un positiu. Atès que les dades de l'evolució de la pandèmia indiquen que la sisena onada segueix creixent, el fet d'eliminar quarantenes ha provocat diferents reaccions entre els pares i mares.

També ha comportat diferència d'opinions entre associacions. El sindicat USTEC ha criticat el canvi en el protocol i ha exigit que no s'apliqui la reducció de quarantenes. La seva portaveu, Iolanda Segura, ha qualificat d'inconsciència la mesura. D'altra banda, la presidenta de les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya, Belén Tascón, creu que és una bona mesura i que "ajuda a aplicar el dret a l'educació sense discriminació".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz