Cataluña

La Generalitat multarà el Zoo de Barcelona per la mort de nou aus durant el temporal Glòria

  • La plataforma ZOO XII ha denunciat els fets per "negligència"

  • L'import provisional de la sanció supera els 28.000 euros

  • L'organització ha demanat estudiar també la mort violenta de set primats

MARIA BOSCH
2 min.

La Generalitat ha obert un expedient sancionador en contra del Zoo de Barcelona per la mort de nou aus durant el temporal Glòria. La denúncia inicial la va imposar la plataforma ZOO XXI, per la inacció del personal de la instal·lació. Uns mesos abans van morir cinc aus durant el temporal DANA en les mateixes condicions.

La sanció suposa més de 28.000 euros

L'import provisional de la sanció és de més de 28.000 euros. ZOO XXI considera que s'han comès infraccions greus de la llei de protecció dels animals. Segons l'organització, l'ocellera on vivien les aus que van morir no estava en les condicions adequades "des del punt de vista higiènic, sanitari i de benestar".

ZOO XXI reclama que s'haurien d'haver pres mesures

A més, des de la plataforma remarquen que el Zoo de Barcelona hauria d'haver extremat les precaucions davant el temporal Glòria amb el precedent de les cinc aus mortes durant el temporal DANA.

Rosi Carro, coordinadora científica de ZOO XXI, creu que l'actual direcció "no sap fer una bona gestió del Zoo". Reclama per això el seu cessament.

Mort violenta de set primats

Des de la plataforma també denuncien la mort violenta de set primats acabats de nàixer, per traumatismes i fractures. Demanen així que s'ampliï l'expedient sancionador de la Generalitat amb aquests fets.

L'ajuntament de Barcelona presentarà al·legacions

Fonts municipals han avançat que també presentaran al·legacions "amb la confiança que les acusacions seran finalment desestimades, remarcant la professionalitat i l'esforç del seu equip pel benestar dels exemplars acollits".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz