Cataluña
Missatge de Nadal

Aragonès demana al 2022 "resultats tangibles" a la negociació amb l'Estat

  • El president de la Generalitat fa el discurs en una escola per refermar el model d'immersió lingüística

  • Aragonès assegura que les restriccions per frenar la pandèmia "no duraran més de l'indispensable"

  • Fa una crida a no deixar ningú enrere i a superar els "discursos derrotistes"

ROGER FRANCO
2 min.

El president de la Generalitat està convençut que l'any 2022 es començarà a "desbloquejar el conflicte amb l'Estat". En el tradicional discurs de Nadal, que habitualment es feia per Cap d'Any i que ara s'ha mogut a Sant Esteve, Pere Aragonès assegura que "cal començar a oferir una resposta a l’àmplia majoria de ciutadans i ciutadanes que saben que la resolució del conflicte amb l’Estat passa per l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’amnistia".

Si no s'avança, diu el president, "hem de començar a construir alternatives (...) perquè de la mateixa manera que no estem disposats a renunciar a la resolució democràtica del conflicte polític, tampoc estem disposats a renunciar a la independència de Catalunya".

Defensa del model d'escola catalana

A banda de canviar la data habitual del missatge, una altra novetat del discurs institucional d'enguany és que s'ha fet des de fora del Palau de la Generalitat. Ja ho havien fet altres presidents, com ara José Montilla, i aquest cop Pere Aragonès ha triat l'escola Rosselló Pòrcel de Santa Coloma de Gramenet per enviar un missatge molt clar: "hem de potenciar l’escola, el seu model lingüístic, la seva capacitat de cohesió i de generar oportunitats. Perquè sense cap mena de dubte, és el nucli de la nació catalana".

El president català ha donat ple suport a la tasca que fan professors i mestres perquè "ofereix als nostres infants i joves tot el que necessiten per poder dur una vida plena i en llibertat".

La pandèmia no afluixa

De la mateixa manera, ha agraït la feina que el personal sanitari està duent a terme des de fa gairebé dos anys de manera ininterrompuda en la lluita incansable contra la pandèmia. Tot recordant que es compleix un any des de l'inici de la campanya de vacunació, Aragonès reconeix que les mesures restrictives dictades durant les festes de Nadal per contenir la sisena onada són "doloroses", i promet que "no duraran més de l'indispensable per frenar de nou la pandèmia i evitar el col·lapse del sistema sanitari".

El president de la Generalitat lamenta que s'hagin torçat les coses perquè "anàvem bé", però confia que l'any vinent serà el de la sortida definitiva del malson que ha suposat la covid 19: "estic convençut que el 2022 aconseguirem acabar de fer el tomb".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz