Cataluña
Motor

Seat fa un pas més en l'electrificació amb un laboratori de bateries

  • Seat inaugura el Test Center Energy

  • Es tracta del primer centre de testatge de bateries del Sud d'Europa

  • El president de Seat sosté que es vol convertir en referència d'electrificació

Cliement Sabater | Gemma Esteba | Marc Guasch
2 min.

Seat ha inaugurat oficialment aquest dimecres a Martorell el Test Center Energy,  el primer centre de desenvolupament de bateries d'Espanya i el quart del grup Volkswagen en el món. El centre va començar a operar a l'octubre després d'una inversió d'uns set milions i compta amb 25 treballadors, una potència instal·lada d'1,3 megawatts (MW) i una superfície de 1.500 metres quadrats.

Seat inaugura a Martorell el primer laboratori de bateries del sud d'Europa

La importància d'un laboratori de bateries

El de Martorell és el primer centre d'investigació de bateries per a vehicles elèctrics que hi ha a Espanya, i el tercer que VW construeix fora d'Alemanya, després dels que hi ha als Estats Units i la Xina. L'edifici compta amb diferents espais d'assaig per validar mòduls de cel·les, bateries de mitjana i alta tensió, a més de diferents carregadors utilitzats en tota la gamma de vehicles electrificats.

Disposa de diverses cambres climàtiques que permeten fer proves amb les bateries i mòduls sota condicions tèrmiques extremes, per simular així els diferents entorns on es pot trobar un automòbil durant el seu cicle de vida. El Test Center Energy té capacitat per fer anualment fins a 6.000 anàlisis completes de validació de les funcions relacionades amb el sistema d'alt voltatge --bateria, càrrega, seguretat--.

Un pas més cap a l'electrificació de Martorell

A l'espera que el grup Volskwagen decideixi a quina part d'Espanya ubica la seva fàbrica de bateries, Seat fa un pas més cap a l'electrificació de la planta de Martorell. El president de Seat, Wayne Griffiths, ha reclamat en aquest sentit al Govern espanyol la publicació immediata de la convocatòria del PERTE de l'automoció, d'això depenen les inversions previstes del grup a Espanya, i la ubicació de la planta de bateries.

Unes paraules que ha pogut escoltar la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, present a la inauguració, i qui ha assegurat en els dies vinents aquesta convocatòria serà una realitat un cop Europa ha donat el vistiplau al pla.

El Test Center Energy de Seat a Martorell servirà per desenvolupar el disseny de les bateries dels models elèctrics i híbrids de Seat i Cupra, i també d'altres del grup.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz