Cataluña
L'entrevista

Carlos Carrizosa: "No aplicar la sentència és de règim totalitari"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El president del grup de Ciutadans anuncia que es querellaran contra el conseller Cambray si no es compleix el percentatge de castellà

  • Carlos Carrizosa, afirma que ERC "sí que és un partit", contraposant-ho a Junts X Catalunya

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha titllat d'"ultres" els que s'oposen a què hi hagi "una assignatura més de castellà" a les escoles catalanes. Això, considera el membre de Ciutadans arran del cas de la classe de P5 de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar ja ha començat a fer les 6,5 h de castellà dictades pel jutge, després que la família hagués reclamat l’escolarització del seu fill al 50% de català i castellà. En una entrevista al 'Cafè d'idees', Carrizosa considera que no aplicar la sentència del percentatge de castellà a l'escola és "propi d'un règim totalitari".

"A Santa Coloma un 25%, però a Olot un 30 o 35%"

Amb relació a la proposta que té Ciutadans per a l'ús de la llengua a l'ensenyament, Carrizosa ha assegurat que les escoles haurien d'haver adequat el percentatge de castellà en funció de les circumstàncies socials: "A Santa Coloma de Gramenet caldria el 25% de classes de castellà, però a Olot potser caldria un 30 o un 35%". El president del grup parlamentari de Ciutadans nega que les proves de selectivitat siguin homologables a tot l'Estat.

"Si no compleix, Cambray quedarà inhabilitat i ja està"

Carlos Carrizosa ha avançat durant l'entrevista que es querellaran contra el conseller d'Educació, Josep G. Cambray, si no compleix la sentència del percentatge de castellà: "Quedarà inhabilitat, i ja està".

Carrizosa ha assegurat que el conseller ha de defensar les famílies i no coaccionar-les i que cal respectar les sentències o els drets que reconeix la Constitució.

"Esquerra sí que és un partit"

Sobre la situació política a Catalunya, Carrizosa ha destacat que Esquerra Republicana "sí que és un partit polític" i no un "moviment cabdillisme" en referència a Junts per Catalunya: "No pensen com jo, però els hi demano que no facin més cops d'estat i respectin les lleis".

Carrizosa ha lamentat que a Catalunya no hi hagi un partit de centredreta nacionalista, com havia estat CiU i ha qualificat de cabdill a Carles Puigdemont que considera "està desestabilitzant la nostra Catalunya".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz