Cataluña
Nadal

El Pessebre de Sorra de La Pineda ens mostra les conseqüències del canvi climàtic

  • La platja de La Pineda, a Vila-seca, acull cada any el tradicional Pessebre de Sorra entre els mesos de desembre i gener

  • Els escultors han treballat amb 400 tones de sorra per a recrear aquests pessebres

Nadia Somoza / Francesc Ferrer
2 min.

El pessebre de sorra ja llueix al passeig de La Pineda. Aquest dimecres han acabat els treballs que una desena d'artistes de diferents països europeus han realitzat durant sis dies per donar forma a centenars de tones de sorra. La temàtica d'enguany és el canvi climàtic i les seves conseqüències.

La platja de La Pineda, a Vila-seca, acull cada any el tradicional Pessebre de Sorra entre els mesos de desembre i gener. Un espectacular conjunt d'escultures fetes amb sorra permeten aixecar el monumental pessebre en el Parc de la Pineda de Perruquet.

Artistes internacionals

Una desena d’artistes internacionals donen forma a la sorra per a obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, aconseguint un resultat sorprenent per als visitants que només es revela a mesura que les escultures es van alçant.

Canvi climàtic

El Pessebre de Sorra s’organitza des de fa 22 anys i enguany la temàtica escollida ha estat el canvi climàtic i les seves conseqüències. Així doncs, es poden veure diferents figures relacionades com els ossos polars que fan de camells o una placa solar o un aerogenerador que porten els Reis d'Orient.

En paral·lel, es duen a terme diferents activitats familiars de temàtica nadalenca perquè grans i petits puguin gaudir d'aquesta tradició vila-secana.

Les imponents escultures ocupen uns 200m2 de superfície. Per a aixecar-les s'usen gairebé 300m3 de sorra, la qual cosa suposa treballar amb 400 tones de sorra per a recrear aquests pessebres.

Núria Vallverdú és la coordinadora i assegura que aquest: “és un pesebre que dona molta llibertat artística als creadors. A Itàlia es fan pesebres molts clàssics i als escultors els agrada venir aquí per expressar el seu art amb llibertat”.

Un pesebre ben diferent i creatiu que es podrà visitar fins al 6 de gener de 2022.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz