Cataluña
Emergència social

865 persones viuen en assentaments i locals ocupats a Barcelona

  • Més de 686 famílies esperen un habitatge social d’emergència a la ciutat

BEATRIZ GÁLVEZ | MÀRIA SÁNCHEZ
2 min.

La mort de quatre persones en un local ocupat a Barcelona aquest dimarts per un incendi ha fet evident una realitat que es mira de reüll diàriament pels carrers de Barcelona. Tot apunta que les quatre persones formaven part de la mateixa família i hi malvivien amb quatre persones més en el mateix baix de la plaça Tetuan. Com ells, hi ha més persones en una situació vulnerable i d'emergència semblant que sobreviuen entre locals ocupats o assentaments.

Un total de 865 persones a Barcelona viuen en infrahabitatges, entre assentaments i locals ocupats. Segons les dades que ha aportat el consistori barceloní, 481 persones, d’elles 156 són menors, malviuen en 150 locals o baixos d’establiments tancats. Per una altra banda, els tècnics municipals tenen comptabilitzats 86 assentaments on viuen 384 persones, 53 d’elles són menors.

En total, són més de 200 menors vivint en condicions de pobresa extrema. La vicepresidenta de la taula del Tercer Sector, Sira Vilardell, assegura que un de cada tres menors està en risc de pobresa: "Això és un 35% de la infància. Són dades que no ens podem permetre".

Aquestes xifres ballen, ja que moltes d’aquestes persones no tenen un lloc fix o es canvien, sorgeixen de noves que viuen en aquesta situació. L’Ajuntament de Barcelona assegura que cada vegada hi ha més persones que viuen en locals ocupats que abans, encara que rebutgen publicar aquestes dades per comprovar aquesta tendència a l’alça.

686 famílies esperant un habitatge

Per una altra banda, a Barcelona hi ha 686 famílies pendents d’un habitatge social per emergència social a Barcelona. És una xifra que ha fluctuat molt poc en l’últim any, encara que cada mes s’adjudiquen de mitjana una vintena de nous llocs on viure.

En els últims 12 mesos, s’han assignat un total de 246 habitatges, mentre que mensualment de mitjana l’Ajuntament obre 37 expedients, març, abril i maig de 2020 va ser el període amb més sol·licituds noves.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz