Cataluña
Donacions

Les ONG fan una crida a participar en el Giving Tuesday: el dia solidari

  • L’objectiu és assolir les xifres en donacions del 2019

  • Metges sense fronteres vacunarà a 9.000 infants contra la pneumònia

Xavier Gálvez
2 min.

Aquest dimarts 30 de novembre se celebra el Giving Tuesday, una jornada que té com a principal objectiu incentivar i multiplicar les donacions de diners, aliments o objectes de segona mà arreu del món. Des del web oficial de la campanya s’han presentat diverses iniciatives i projectes en favor de causes solidàries amb les quals es pot col·laborar mitjançant donacions materials o bé, donant temps a través del voluntariat.

Metges sense fronteres i Vall d’Hebron fan una crida a les donacions

Diverses ONG i organitzacions de l’àmbit de la salut han apel·lat a la generositat de tothom per participar en l’edició d’enguany. El director de captació de fons de Metges sense Fronteres, David Monllau, ha assegurat que tot el que es doni durant l’edició d’enguany es destinarà íntegrament a la vacunació d’infants contra la pneumònia. El repte de l’edició del 2021 és arribar a les donacions necessàries per poder administrar 9.000 dosis.

En la mateixa línia, l’Hospital Vall d’Hebron promou la campanya “comprar temps”. A través de donacions per internet, aquesta campanya té com a principal objectiu dotar de més recursos a la recerca científica.

Edicions anteriors del Giving Tuesday

Les ONGS demanen donacions materials o de temps a través del voluntariat RTVE.es

La campanya es va crear als Estats Units el 2012 com a alternativa als dies previs que promouen les compres, el Black Friday i el Cyber Monday. L’any 2015 aquesta iniciativa va arribar per primer cop a Espanya, aconseguint que 982 persones donessis sang per primer cop i recaptant més de 400.000 € en donacions. L’objectiu de l’edició d’enguany és igual o superar l’edició més exitosa de la campanya, la del 2019. Es van destinar 726.301 € a més de 300 projectes socials.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz