Cataluña
Covid-19

El passaport covid serà obligatori per accedir a bars, restaurants, residències i gimnasos a partir de divendres

  • El decret de la Generalitat obliga els establiments a penjar cartells a l'entrada on recordin l'obligatorietat del passaport

  • Argimon alerta de la detecció de dos positius procedents de Sud-àfrica en un test d’antígens a l’aeroport

  • Primer cas de la variant Òmicron a Espanya. Detectat al Gregorio Marañón de Madrid

Nadia Somoza
2 min.

El passaport covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències entrarà en vigor aquest divendres, a la mitjanit, segons ha anunciat aquest dilluns el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una compareixença al Palau de la Generalitat.

El conseller ha demanat guardar el document per no haver-lo de tornar a baixar cada cop. Ha explicat que ara mateix hi ha 6.000 entrades al minut a la pàgina web de La Meva Salut. El Govern va suspendre l'obligatorietat d'ensenyar el passaport covid divendres perquè la pàgina web s'havia saturat des de dijous, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar-ne el seu ús.

On es demanarà?

El passaport covid s'haurà de demanar també als locals de restauració integrats en centres o galeries comercials, parcs i fires d'atraccions, ludoteques, salons de joc i gimnasos; als locals culturals on es venguin begudes o menjar, com sales de concerts, cinemes i circs; als concerts i actes culturals a peu dret en llocs tancats; a les competicions esportives on es vengui menjar o beguda, al Centre d'Alt Rendiment esportiu de Sant Cugat del Vallès. També es demanarà quan es facin activitats musicals en congressos, fires comercials i festes majors.

En canvi, no es demanarà el passaport covid als serveis de restauració dels centres de treball destinats als empleats, als ubicats en centres sanitaris destinats als empleats i als pacients, als menjadors escolars i universitaris i als menjadors socials per a persones vulnerables.

El decret de la Generalitat obliga els establiments a penjar cartells a l'entrada on recordin l'obligatorietat del passaport i a destinar personal per fer aquest control. Les dades dels clients no s'han de guardar.

Variant Òmicron: nova amenaça

El primer cas de la variant Òmicron ja ha arribat a Espanya. Detectat al Gregorio Marañón de Madrid: Es tracta d'un viatger procedent de Sud-àfrica que es troba bé.

Argimon alerta en paral·lel de la detecció de dos positius en un test d’antígens a l’aeroport. Són dues persones que venien en un vol procedent de Sud-àfrica via Alemanya. Les mostres s’han enviat a Bellvitge per fer el cribratge.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz