2 min.
La xef del restaurant Semproniana, a Barcelona, Ada Parellada, ens ensenya com preparar uns crackers o coques amb farina de cigró i crema de formatge que tant poden menjar-se d'aperitiu com de postres.
La recepte és apta per celíacs i els crackers no porten ni ous ni làctics. La farina de cigró té moltes propietats, és rica en proteïna i fibra.
Crackers de formatge amb farina de cigrons
Ingredients | Preparació |
- 170 g de farina de cigró
- 70 ml d'aigua
- 15 ml d'oli
- Orenga
- Cúrcuma
- Sal
- Sèsam
- Pebre
- Crema de formatge
- Poma
- Raïm
- Magrana
- Nous
| - Tallem la poma a làmines primes
- Netegem el raïm i el tallem a quarts
- Barregem en un recipient la farina de cigrons amb la sal, l'orenga, les llavors de sèsam, la cúrcuma i una mica de pebre negre.
- Afegir l'oli d'oliva i 60 ml d'aigua.
- Comencem a barrejar amb les mans i tirem una mica més d'aigua si és necessari. Hem d'obtenir una massa lleugerament humida, que es pugui pastar sense que s'enganxi.
- Fem una bola i deixem reposar a la nevera uns 10-15 minuts. Preescalfam el forn a 170 °C
- Posem la massa entre dos papers de forn i l'estirem amb un corró fins a deixar un gruix molt fi, d'uns 3 mm.
- Tallem la massa en rectangles amb un ganivet
- Enfornem durant uns 12-15 minuts, fins que estiguin daurats. Deixem refredar sobre una reixeta
- Un cop freds afegim la crema de formatge i damunt i col·loquem la fruita i les nous al nostre gust
|
Si estàs interessat en alternatives a la farina de blat, no et perdis les recomanacions que ens van fer l'Ada Parellada i la nutricionista Noemí Cuenca a l'En Línia.