Cataluña
DANA

El temporal continua sacsejant el litoral català

  • Meteocat alerta que es pot produir pedra, ratxes fortes de vent, esclafits o tornados a la zona i demana prudència

  • La neu ha arribat al Pirineu, on es poden acumular gruixos de fins a 50 centímetres

  • La pluja caiguda durant tot el dimarts és el tercer registre més alt de l'Observatori de l'Ebre en un dia

Nadia Somoza / Olga Rodríguez
3 min.

El temporal que ens està deixant una DANA continua deixant pluges a Catalunya, sobretot en punts de Tarragona i de Girona. La neu ha arribat també al Pirineu, on es poden acumular gruixos de fins a 50 centímetres. És la primera gran nevada de la temporada.

La intensitat de les pluges i del vent ha disminuït durant aquesta nit i això ha fet que les afectacions hagin estat menors. Des de l'inici del temporal, els Bombers han rebut 130 avisos a les Terres de l'Ebre i 118 al Camp de Tarragona, les dues regions més afectades de Catalunya.

Temporal DANA

Carreteres

L'afectació a les carreteres de la demarcació per la pluja també ha disminuït i ja no queden vies tallades, segons el Servei Català de Trànsit. Durant aquest dimecres al matí s'ha pogut restablir la circulació a l'N-340 a Tarragona, a la T-734 al Masroig (Priorat), i a la TV-3421 a Roquetes (Baix Ebre).

Estacions d'esquí

Baqueira Beret preveu obrir la temporada d'esquí 2021-2022 dissabte que ve si el temporal els afavoreix i les temperatures són baixes. Així ho ha anunciat aquest dimarts el director comercial del complex, Xavier Ubeira, que també ha matisat que l'obertura seria "parcial" amb pocs quilòmetres a la zona de Baqueira però ja amb la vista posada al pont de la Puríssima per poder ampliar domini. L'estació aranesa ha fet una important inversió de 7,3 MEUR. Això, malgrat les importants pèrdues de l'any passat, que gairebé van arribar als 2 MEUR per culpa de les restriccions marcades per la pandèmia de la covid-19.

Rècord de pluges

L'Observatori de l'Ebre ha informat a través de Twitter que la pluja caiguda aquest dimarts és el tercer registre més alt de la seva sèrie en un dia. No plovia tant en 24 hores des de 1943. El seu observatori manual va recollir 202,6 mm de precipitació. L'observació automàtica, en canvi, va registrar una xifra una mica menor, de 190,4 mm, segons han apuntat a causa de les altes intensitats en alguns moments. Els dos registres més alts són els 265,0 mm del 19 de setembre de 1943; i els 224,8 mm del 30 de setembre de 1901

Un possible tornado ha causat també danys de diversa consideració en propietats i ha arrencat arbres de grans dimensions a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). La màniga, que s'hauria format durant l'episodi de mal temps a la zona, hauria entrat procedent del mar per la zona de la urbanització de Roques Daurades -al sud del nucli urbà-, afectant principalment elements exteriors d'habitatges, segons ha confirmat l'alcalde, Jordi Gaseni.

Sensellar

Tarragona ha decidit activar un dispositiu especial adreçat als sensesostre a causa de les fortes pluges. L'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Creu Roja han posat en marxa un dispositiu conjunt en previsió del risc d'inundacions i fortes pluges per tal de protegir la salut i la integritat física de les persones sense sostre que es detectin a la via pública. Segons informen fonts municipals, el dispositiu especial de reallotjament informarà i oferirà a totes aquestes persones allotjament a cobert a partir de les diferents alternatives que l'IMSST posa a disposició i, en cas que algú no vulgui ser allotjat, se li facilitaran mantes i aliments calents.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz