Cataluña
COVID-19

El Govern valorarà ampliar l'ús del certificat COVID si pugen els contagis

  • La mesura es posaria en marxa per evitar noves restriccions d'aforament i d'horaris

  • No es contempla implementar-ho amb caràcter immediat

BEATRIZ GÁLVEZ
2 min.

Fer ús del passaport COVID per entrar als bars i restaurants? És el que ja s'utilitza en molts països europeus i que des de ja fa dies planeja l'ombra d'aquest debat a Catalunya davant l'augment de casos dels últims dies. Si aquest dilluns era el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, qui lantejava que es prioritzarà l'ús del passaport covid per aquesta finalitat; aquest dimarts, ha sigut la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, qui ha assegurat que des del Govern valoraran ampliar l'ús del certificat Covid, però no de manera immediata.

Tot plegat, ha avançat Plaja per a evitar nous tancaments i restriccions si es manté l'augment "significatiu" de casos que han detectat durant les dues últimes setmanes. A hores d’ara està definint els valors a partir dels quals es decidiria.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha advertit que ha pujat la velocitat de transmissió del virus i el risc de rebrot, i que preveuen que les dades no millorin durant els pròxims dies, la qual cosa pot derivar en escenaris que poden ser "complicats", i tenint en compte les dates festives que s'apropen al desembre.

Per això, ha explicat que valoraran ampliar l'ús del certificat Covid a l'espera com impacta el virus en els Centres d'Atenció Primària i als hospitals, sempre amb el beneplàcit de l'autoritat judicial.

Molts experts, de fet, ja ho demanen: expliquen que la variant predominant a Catalunya és la Delta, molt transmissible en interiors poc ventilats. Creuen que convindria demanar el certificat Covid-19 per entrar a bars i restaurants.

Les dades van a pitjor

Continuen augmentant els contagis de Covid a Catalunya. S'han notificat 1.093 nous positius i el risc de rebrot també augmenta, fins a 144. Hi ha 96 persones ingressades a les UCI, el que representen sis persones més que la setmana passada.

Pel que fa a les comarques, l'area metropolitana de Barcelona continua amb el risc de rebrot a l'alça. Les comarques amb el risc de rebrot més elevat per sobre del 600 són l'Alt Urgell i Ripollès, en el costat oposat,  l'Alta Ribagorça té la xifra més baixa.

L'Alt Camp i Conca de Barberà, l'Aran, el Baix Penedès, la Cerdanya, el Pallars i el Tarragonès són les úniques que se situen per sota de 100 persones de cada 100.000 habitants que durant els últims 13 dies han pogut contagiar la malaltia. La resta, sobrepassen l'índex de 100.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz