Cataluña
Pressupostos catalans

Pere Granados, alcalde de Salou: "Si es posa en risc el Hard Rock, reaccionarem"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'alcalde de Salou considera que és un atac a l'autonomia municipal, una ingerència directa i un mercadeig en contra de la ciutadania

  • Granados creu que es poden explorar més vies per aprovar els pressupostos i no condicionar el projecte

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El projecte del Hard Rock a Salou (Tarragona) ha esdevingut moneda de canvi per aprovar els pressupostos de la Generalitat per 2022. La CUP demana que es retiri dels comptes públics la partida de 120 milions d’euros per la compra dels terrenys i el govern els hi ha concedit.

Per conèixer què en pensen des del territori, entrevistem a Pere Granados, l’alcalde Salou una de les ciutats que, en principi, juntament amb Vila-seca hauria d’acollir el complex turístic i d’oci del Hard Rock.

PREGUNTA. Què li sembla que el futur del Hard Rock sigui moneda de canvi per tirar endavant els pressupostos de Catalunya?

RESPOSTA: Bé, en primer lloc, És un atac a l'autonomia municipal, i el dret a decidir dels municipis. Per tant, hi ha hagut ingerència directa i que sigui un mercadeig per anar en contra de la qualitat de vida dels ciutadans. És un grup polític antisistema i van en contra del progrés i ja sabem de què van aquests grups polítics. Ens estranya que el govern entri en aquest joc i no miri pel bé del país.

P: Aragonès assegura, però, que tot i retirar la partida de diners públics, el projecte tirarà endavant. Se’l creu? I com tirarà endavant? És viable fer-ho sense diners públics?

R: Els diners públics no intervindran en la inversió d’aquest projecte. El que es tracta és, una vegada més, d’intentar posar pals a les rodes. La CUP ha posat recursos judicials que ha perdut i ara va per la via política. A través d’un mercadeig que Govern per pactar amb la CUP, que no entenc per què pot explorar altres vies com el PSC per aprovar pressupostos. És increïble com l’administració no afavoreixen la inversió. Insisteixo: no es tracta de ficar diners públics. Tot ha de ser privat. El que s’amaga és intentar avortar el projecte per atacar l'economia turística del territori. El turisme és generador de riquesa. Els visitants són consumidors que tenen molta incidència en el PIB.

P: Pensen reaccionar amb alguna acció concreta si, finalment, el Hard Rock es paralitza?

R: Evidentment sí, estem expectants i si el president posa en risc aquesta inversió i córrer perill, reaccionarem. Per nosaltres és desestacionalització de la temporada turística, la reactivació econòmica, també significa nous mercats i el que és més important, la creació de molts, molts llocs de treball. Amb això hem d’estar a favor sempre, no podem estar en contra. Com molts diputats i diputades i càrrecs selectes de la CUP tenen sou públic en l’àmbit polític això de què la gent no tingui la possibilitat de tenir un lloc de treball els importa ben poc. I ho estan demostrant.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz