Cataluña
Educació

L'ESO diu adeu als exàmens de recuperació

  • A l'ESO serà l'equip docent qui decidirà si es passa de curs, independentment del nombre de matèries suspeses

  • L'etapa de 0 a 3 anys rebrà 670 milions d'euros fins al 2023, per crear més de 65.000 places públiques i gratuïtes

  • Els estudiants de Batxillerat podran presentar-se a la selectivitat amb un suspens si el claustre hi està d'acord

Nadia Somoza / Lourdes Ballarín
1 min.

El Consell de Ministres aprova avui diferents mesures d'impuls de l'educació amb la creació de més places d'infantil, FP i secundària. És precisament en aquesta etapa, l'ESO on també hi ha novetats, ja que s'estableix l'avaluació continuada i ja no hi haurà exàmens de recuperació.

El consell de ministres aprova l'eliminació dels exàmens de recuperació | Lourdes Gata

Els professors de secundària qualifiquen la decisió de nefasta mentre que l'AFFac (Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya) hi està a favor.

Noves places

L'etapa de 0 a 3 anys rebrà 670 milions d'euros fins al 2023, per crear més de 65.000 places públiques i gratuïtes. L'import per Catalunya, enguany, serà de 33 milions, per activar 3.600 d'aquestes places. Per l'FP es destinaran 87 milions.

Una de les novetats més importants recau en l'avaluació a secundària. Aquest curs, serà contínua. L'equip docent decidirà si es passa de curs, independentment del nombre de matèries suspeses. Ja no hi haurà exàmens de recuperació ni al juny ni al setembre. On si hi haurà és al Batxillerat on els estudiants podran presentar-se a la selectivitat amb un suspens si el claustre hi està d'acord.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz