2 min.
Tot i que no tenim enguany una bona temporada de bolets per l'escassetat de pluja, a la costa i en sectors del prelitoral, encara en podem trobar gràcies a les pluges de finals d'octubre.
Els bolets són un tresor nutricional dels nostres boscos, tenen fibra, redueixen el colesterol, milloren el funcionament immunitari i permeten la preparació de receptes molt variades. Des de risottos i remenats a salses i cremes per acompanyar qualsevol plat.
A la cuina de l'En Línia, La Maria Nicolau, xef del restaurant "El Ferrer de Tall", ens ensenya a preparar un saltat de rovellons amb pinyons, all i julivert acompanyats d'uns rovells d'ous curats.
Rovellons saltejats amb pinyons, all i julivert Ingredients | Preparació |
- 500 grams de rovellons
- 100 grams de sal
- 100 grams de sucre
- 3 rovells d'ous
- All
- Julivert
- Pinyons
- Oli d'oliva
| - Primer de tot hem de fer els rovells d'ous curats. Posem en un bol la sal i el sucre i ho barregem bé. En un altre bol posem la meitat de la barreja. Agafem els tres ous i separem els rovells de la clara. Amb molt de compte posem els rovells a sobre la barreja i els tapem amb la resta de la barreja vigilant que no es trenquin. Ho deixem a la nevera unes 2 hores i mitja.
- Netegem els rovellons amb un drap, sense aigua, per no perdre el sabor del bolet.
- Posem la paella al foc i afegim un rajolí d'oli.
- Laminem les dents d'all i els reservem.
- Obrim els bolets i ens assegurem que no hi hagi cap cuc.
- Posem els bolets a la paella a foc lent. Afegim els alls laminats i els pinyons. Salpebrem al gust i els deixem coure en el seu suc uns 10 minuts a foc mitjà.
- Traiem els bolets del foc i els emplatem.
- Amb molta cura, rescatem els rovells d'ous i els posem amb un bol amb aigua per retirar tota la sal i el sucre.
- Posem els rovells damunt dels bolets, els trenquem i ho barregem tot.
- Afegim una mica de julivert i ja podem degustar el plat.
|