Cataluña
Ser o aparentar?

Fer veure el que no és, una tendència a l'alça

Notícia -  Obrim Fil  
  • La creadora de continguts i influencer Daniela Blume explica per què exposa la seva vida.

  • La psicòloga i terapeuta a les xarxes socials Júlia Pascual parla del tipus de "postureig"

  • Andrea Aguilar, creadora del moviment "Más allá del orgasmo" explica com ajuda dones que fingeixen orgasmes

Obrim Fil
2 min.

Què és més important avui dia, ser o aparentar? Per què ens importa tant el que pensen els altres? Per què ens agrada tant ‘el postureig’, mostrar ‘com de feliços som’? Les xarxes han tret el pitjor de nosaltres? A l'Obrim fil, el Xavier Sardà i l'Ana Boadas aborden la necessitat de moltes persones en l'era de la imatge de mostrar una vida que no tenen. Hi participen la periodista Lorena Vázquez, el filòsof Bernat Dedéu, la somelier Meritxell Falgueras, el periodista Xavier Pérez Esquerdo o la creadora de continguts Daniela Blume.

La sexòloga i terapeuta Júlia Pascual, una de les primeres en fer servir les xarxes socials, com ara Tik-tok o bé Instagram, mira de contestar algunes de les preguntes clau sobre el fet de fer veure que som allò que no som: per què necessitem mostrar una imatge millor que la nostra vida real? Quina importància té la imatge que donem? Fins a quin punt és important la imatge que transmetem en las construcció de la nostra personalitat? També explica, entre altres coses, la síndrome de l'aneguet lleig o la "positivitat tòxica".

Una de les tendències ara mateix a les xarxes és mostrar la millor versió de la pròpia vida, fins i tot més enllà d'un mateix. La Marta Escoda, assessora d'imatge, emprenedora, instagramer, explica al programa per què li agrada penjar a l'Instagram fotos on es veu tota la felicitat, l'esplendor de la seva família i les situacions més idíl·liques. Per a ella, fer-ho té un objectiu: projectar positivitat i influer en altres persones perquè mostrin la seva millor versió en les xarxes socials.

Què porta algú a llogar a una persona perquè es faci passar per amiga seva? I què porta una noia jove, professora de primària, a llogar-se com a amiga per acompanyar desconeguts fent veure que els uneix una relació d'amistat? La Laura ho fa a través de la plataforma "Alquifriend" i a l'Obrim fil explica les raons que l'han portat a fer-ho i també com va nàixer la iniciativa. A més, el creador de la plataforma, Jesús Sánchez, revela una dada molt curiosa: Catalunya és el lloc on més persones lloguen els serveis d'una amistat pagada.

Obrim fil - Amiga de lloguer

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz