Cataluña

El Govern aprovarà els pressupostos el 9 de novembre

  • L’executiu català enceta el tràmit parlamentari mentre segueix negociant amb la CUP

  • La portaveu, Patrícia Plaja, manté el calendari perquè entrin en vigor l’1 de gener”

Marc Guasch / Laura Herrero
2 min.

No hi ha pla B. El Govern manté el calendari previst perquè els pressupostos de la Generalitat vegi la llum tal com estava previst el pròxim 1 de gener. De moment, el dimarts 9 de novembre, el Consell Executiu aprovarà l’avantprojecte de llei dels comptes perquè pugui encetar-se el tràmit parlamentari. És tota una setmana per endavant per aconseguir el suport de la CUP que encara no està garantit.

El Govern portarà el projecte dels pressupostos a la reunió del 9N | Laura Herrero

Negociacions complexes amb la CUP

L’executiu català continuarà amb les “intenses negociacions” per tancar un acord amb els socis d’investidura, l’únic horitzó a hores d’ara, tot i la reiterada oferta dels socialistes perquè els comptes puguin tirar endavant “com més aviat millor”, tal com també reclamen els sindicats. Recordem que amb l’abstenció del PSC, els pressupostos prosperarien.

El president del Govern, Pere Aragonès, encapçala la reunió setmanal del Consell Executiu ACN

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, reconeix que les converses “són complexes” i més escoltant les veus que venen del Parlament de la CUP. La diputada Eulàlia Reguant alerta que veu “molt difícil” tancar l’acord abans del dimarts vinent. Els cupaires acusen els dos socis de Govern de “fer-se els sords” i insten a ERC i JxCat a reflexionar.

Es manté el calendari previst

La portaveu del Govern ha assegurat que no tenen previst modificar la data de l’1 de gener malgrat les declaracions de Reguant, ja que els comptes es poden aprovar en el si de l'Executiu i continuar negociant amb els partits durant el tràmit parlamentari.

La portaveu ha reiterat que les converses amb els cupaires "continuen sent intenses", i que "encara ho seran més" les pròximes hores i dies. "No es treballa a contrarellotge, però no ens podem encantar", ha afegit Plaja.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz