Cataluña
65 anys de TVE

Sergi Schaaf, història viva de Televisió Espanyola

  • Parlem amb Sergi Schaaff amb motiu de la celebració dels 65 anys de la primera emissió de TVE

  • El realitzador català treballa a Televisió Espanyola des dels inicis i és un referent per la seva visió innovadora

  • Reviu alguns dels seus millors programes a partir de les 14:00h a RTVE Play Catalunya

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
2 min.

El 28 d'octubre de 1958, molta gent es va acostar al Passeig de l'Havana de Madrid. Volien saber de què anava això de la televisió que començava a caminar en el nostre país. Entre els curiosos hi havia un jove català que, sense saber-ho, amb els anys es va convertir en un dels referents de la història de la televisió.

Nascut a Barcelona el 1937, Sergi Schaaff és un artesà de la televisió o, com diu ell mateix "com un botiguer, he tocat tots els gèneres", però el cert és que l'ofici el va aprendre mentre es exercia, durant la segona meitat del segle XX, tenint com a font les emissions d'altres països i la seva pròpia inventiva. I d'inventiva n'ha tingut sempre molta.

La desconnexió en català va ser per a Sergi Schaaff un laboratori que li va permetre crear espais tan emblemàtics com l’infantil 'Terra d’escudella' (1977). En castellà, és el creador d'èxits televisius com el concurs 'Si lo sé no vengo' presentat per Jordi Hurtado, 'El tiempo es oro' conduït per Constantino Romero i descobreix una jove Júlia Otero, qui primer farà el programa en català “Una història particular” i després presentarà el concurs '3 x 4' i 'La Luna'.

Des del 1997 dirigeix i realitza 'Saber y Ganar' a La 2 de TVE, una idea seva per la qual torna a confiar la presentació a Jordi Hurtado, programa molt ben acollit pel públic i la crítica i que és a punt d'arribar als 25 anys en antena.

"Convençut que un creador no es jubila mai", Sergi Schaaff ha estat, a més cap de programes i director de RTVE Catalunya, vicedegà de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Pompeu Fabra. Durant la seva trajectòria ha rebut nombrosos reconeixements, entre els quals un Ondas l’any 1979 per la direcció de 'Salomé', en versió de Terenci Moix i interpretada per Núria Espert; el Premi d'Honor Miramar del 2012, i la Creu de Sant Jordi el 2014.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz