Cataluña
Operació policial

Detinguts 4 policies locals de Llinars del Vallès en una operació contra el tràfic de marihuana

  • Entre els arrestats hi ha un caporal i tres agents municipals

  • Els 15 detinguts dimarts passen a disposició judicial

BEATRIZ GÁLVEZ / CAROL ESPONA
2 min.

Els 15 detinguts aquest dimarts durant un operatiu contra una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana han passat a disposició judicial. Quatre dels detinguts són agents de la Policia Local de Llinars del Vallès. Un d'ells és un caporal investigat per dirigir una xarxa que proporcionava locals i seguretat als narcotraficants. Segons fonts judicials, les declaracions dels 15 investigats es poden allargar durant hores.

Operació contra el tràfic de marihuana

Els Mossos d'Esquadra van escorcollar la seu de la policia local de Llinars del Vallès en una operació contra el tràfic de marihuana. El dispositiu policial es va posar en marxa de matinada amb 28 escorcolls en diverses localitats, sobretot a Llinars del Vallès i Barcelona. Una de les entrades es va fer a la comissaria de la Policia Local de Llinars. Hi ha quatre agents detinguts, que van declarar a la comissaria de Granollers.

Les detencions s'han produït per presumpta col·laboració dels agents amb la banda i no es descarta que hi hagi més policies locals arrestats. Un dels agents detinguts seria el que estava parlant amb un home que va morir tirotejat a Llinars el desembre del 2019 i que llavors es va dir que era el seu confident.

L'Ajuntament de llinars, en un comunicat, ha manifestat la seva "sorpresa i consternació" pels fets i es compromet a "arribar fins al final amb totes les conseqüències" i prendrà les mesures adequades.

Baixes a la policia de Llinars

Amb les detencions dels quatre agents, el cos policial dels Mossos d’Esquadra s’ha vist reduït a 15 efectius quan estructuralment hauria de comptar amb 21. Segons el cap de la Policia Local, l’inspector Amado Ferreras, la baixa dels quatre efectius "es nota molt". Assegura també que la plantilla del cos policial "està en xoc". Després dels fets, el Govern municipal i la direcció de la Policia General tenen com a un dels seus principals objectius recuperar l’ànim de la plantilla.

Altres detencions

El nombre total de detencions relacionades amb aquesta operació antidroga supera la desena. No obstant això, es desconeix si entre les detencions posteriors a les dels quatre Mossos d’Esquadra hi ha més agents del cos policial.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz