Cataluña
Covid-19

Salut estudia aplicar el passaport covid en altres sectors si hi ha més de 100 persones a l'UCI

Cabezas insisteix que és una de les "diverses estratègies" que estan explorant per evitar al "màxim" les restriccions

La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Covid, Magda Campins, assegura que s'acosta una època "complicada"

  • A Catalunya nens i nenes poden treure's la mascareta al pati, sempre que sigui dins el seu grup bombolla

Nadia Somoza
3 min.

El departament de Salut estudia aplicar el passaport covid en altres sectors si hi ha més de 100 persones ingressades a les UCI. N'ha parlat aquest dilluns la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, apuntant que es tracta d'una de les "diverses estratègies" que estan explorant per evitar al "màxim" les restriccions.

"El conseller sempre ha parlat de més de 100 persones a les unitats de crítics, ara estem per sota, però cal veure quin efecte ha tingut el cap de setmana", ha especificat. Cabezas ha afirmat que les incidències són encara "baixes" però que caldrà estar atents als pròxims dies i setmanes per veure quins passos s'haurien de seguir en cas que la situació empitjori. "Estem fent un seguiment continu", ha subratllat.

Passaport a restaurants i gimnasos

El Comitè Científic Assessor del Departament de Salut en matèria de covid-19 també proposa estendre el passaport covid a restaurants, espais culturals o gimnasos, especialment si la incidència de la pandèmia segueix en augment. En una entrevista al 324, la presidenta del comitè, la doctora Magda Campins, ha dit que les pròximes dues setmanes seran "decisives" per valorar quines mesures prendre.

En tot cas, ha afirmat que l'ampliació del passaport covid més enllà de l'oci nocturn és "probablement" el "proper pas" per evitar fer restriccions més importants. Segons Campins, la mesura, a més, té menys impacte econòmic que tancar o restringir horaris a determinats sectors, opcions que ha remarcat que no estan sobre la taula.

La doctora Campins ha dit que el Comitè està treballant en un informe per Salut on es plantejarà en quin moment seria recomanable ampliar els espais on cal utilitzar el passaport covid. Campins ha dit que s'acosta una època de l'any "complicada", amb moltes més interaccions en espais interiors. "Hem de ser molt prudents i no ens hem de relaxar massa", ha insistit.

La doctora ha indicat que, a diferència del Regne Unit, Catalunya té un major índex de vacunats, cosa que pot afavorir que la nova variant delta tingui una menor incidència al país.

Mascareta a les escoles?

Un altre tema que esta en aquests moment sobre la taula es l'ús de les mascaretes a les escoles. Es vol que l'escola sigui el primer lloc on es retiri la mascareta a Catalunya, però encara és aviat per fer-ho a les aules, ha assegurat la presidenta del Comitè. Als patis, en canvi, se'n podria relaxar l'ús, ja que la transmissivitat és molt menor a l'aire lliure. "El tema s'ha d'acabar de debatre". La mascareta és una eina de protecció també per altres virus respiratoris que proliferen a la tardor i l'hivern.

El debat sobre la mascareta a l'escola ha d'arribar aviat a la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat. La idea és que la decisió es prengui conjuntament entre el Govern i les Comunitats Autònomes. A Catalunya, de moment, nens i nenes al pati se la poden treure sempre que sigui dins el seu grup bombolla.

Confirmats 9 casos de la variant Delta plus

Mentre es debaten aquestes qüestions, la variant Delta plus del coronavirus ja ha arribat a Catalunya. La secretària de Salut Pública, la Dra. Carmen Cabezas, assegura que s'han detectat 9 casos en els últims 2 mesos.

De moment, encara s'està estudiant si aquesta variant és més contagiosa o resisteix més les vacunes que les altres variants. De tota manera, Salut demana "màxima prudència" a la ciutadania per evitar els contagis.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz