Cataluña
48h Open House BCN 2021

El Festival d'Arquitectura de Barcelona obre al públic 227 construccions

Nadia Somoza
3 min.

El festival d'arquitectura de Barcelona obrirà aquest cap de setmana de manera gratuïta 227 construccions en la capital catalana,  L'Hospitalet, Badalona, Sant Joan Despí, Santa Coloma, Vilassar i Sitges, com a ciutat convidada. L'esdeveniment és una gran oportunitat pels amants de l'arquitectura de redescobrir la ciutat, més enllà de visitar els típics llocs turístics.

Arquitectura mediterrània

El festival 48h Open House BCN 2021 destaca el tema de l'arquitectura mediterrània, una tradició arquitectònica vernacular, d'arrels populars i anònima que s'ha interpretat i adaptat a les noves realitats.

Enguany, el festival destaca l'obra de l'arquitecte José Antonio Coderch de Sentmenat, alumne de J.M. Jujol, que va modernitzar la tradició arquitectònica mediterrània adaptant-la als paràmetres del moviment modern. Aquest arquitecte va fusionar la funcionalitat de l'arquitectura rural amb les tècniques constructives del moment sense perdre la seva essència, conscient que els valors vernacles defineixen la memòria col·lectiva i són un bon fonament per al futur.

Programació

La programació del festival també ressalta diferents edificis organitzant-los per seccions temàtiques:

Edició presencial

Aquesta edició del festival és presencial i també s'ofereixen visites amb audioguia.  A més, es podrà visitar l'exposició itinerant que celebra els deu anys del festival d'arquitectura adaptada en diferents espais: a la Casa SEAT (del 13 al 24 d'octubre, amb el títol La teva arquitectura i la meva: Barcelona pionera en mobilitat i arquitectura) i en Ca Negre (del 27 d'octubre al 20 de novembre, amb el títol La teva arquitectura i la meva: set anys del festival d'arquitectura a Sant Joan Despí).

L'associació també participarà, el 13 de novembre, en la segona edició del festival d'arquitectura Open House Worldwide, que reunirà diferents ciutats del món que formen part de la xarxa internacional Open House per a exposar i debatre sobre la temàtica de l'habitatge a tot el món.

En resum, el que perdura en el temps té un significat cultural, l'arquitectura és cultura, i el cap de setmana del 23 i 24 d'octubre gaudirem de nou de l'arquitectura de les nostres ciutats.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz