Televisión
Festival Sitges

Premi al cinema islandès

  • El palmarès reconeix la pel·lícula 'Lamb' com a millor film i també distingeix 'Luzifer' i 'Nitram'

  • Noomi Rapace i Susanne Jensen, millors actrius ex aequo, i Caleb Landry i Franz Rogowski també comparteixen guardó

ROGER FRANCO | ANNA GRIMAU
2 min.

El 54è Festival de cinema de Sitges ha premiat 'Lamb', de Valdimar Jóhannsson, com a millor pel·lícula i Justin Kurzel, com a millor director per 'Nitram' en una edició amb un palmarès molt repartit entre les cintes que formaven part de la secció oficial a competició. La cinta 'After Blue (Paradise Sale)', de Bertrand Mandico, ha estat guardonada amb el premi especial del jurat. El premi a la millor interpretació femenina ha estat ex aequo per Noomi Rapace per 'Lamb' i Susanne Jensen, per 'Luzifer'; mentre que el guardó a la interpretació masculina l'han rebut, també ex aequo, Caleb Landry Jones per 'Nitram' i Franz Rogowski per 'Luzifer'.

'Lamb' ja havia estat guardonada al festival de Cannes. Explica la història de la Maria i l'Ingvar que viuen aïllats amb el seu ramat de xais en una illa d'Islàndia. Quan descobreixen un misteriós nounat, decideixen criar-lo com si fos fill seu. La nova vida porta molta felicitat a la parella, però la natura els té reservada una última sorpresa.

L'altra gran triomfadora ha estat 'Nitram'. El director es va inspirar per dur a la pantalla aquesta història en la matança de Port Arthur i relata la història de Nitram, que viu a casa dels seus pares, on passa el temps entre la solitud i la frustració. Un dia coneix la Helen, que viu sola, i junts, construeixen una vida al marge de tot. Quan ella desapareix tràgicament, la còlera i la solitud s'apoderen del jove Nitram.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz