Cataluña
Operació policial

Suspesos els tres mossos detinguts per suborn i robatori i detingudes dues persones més

  • Estan acusats de robatori amb força, suborn i revelació de secrets

  • Escorcollen una empresa de seguretat regentada per un d'ells

Xavier Gálvez
2 min.

La Direcció General de la Policia ha obert un expedient als quatre mossos d'Esquadra arrestats aquest dijous per suborn, robatori amb força, revelació de secrets i realització arbitrària del propi dret. A més, als tres agents en actiu s'els ha separat del servei i se'ls ha suspès de funcions cautelarment. La Divisió d'Afers Interns (DAI) ha fet aquest divendres dues detencions més de persones relacionades amb l'empresa de seguretat del suposat cap de la trama, que és un mosso en excedència que també havia estat bomber. La seu de l'empresa a Barcelona també ha estat escorcollada.

La investigació la porta el jutjat d'instrucció número 1 de Rubí. Les detencions van tenir lloc a Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda i Montcada i Reixac.  Els quatre agents detinguts han passat la nit a la comissaria de les Corts i està previst que passin aquest divendres a disposició judicial, tot i que ho podrien fer aquest dissabte.

Fa un any un home amb antecedents policials estava sent extorsionat i amenaçat i va demanar protecció a l'empresa de seguretat del mosso en excedència. No obstant, les relacions entre client i empresari es van complicar perquè l'home no pagava. Va demanar un préstec al propi empresari de seguretat i li va concedir, però tampoc el va pagar. Això va provocar que el propietari de l'empresa de seguretat anés un dia a casa del client i li robés joies. A més, va trucar excompanys policies que van presentar-se a la porta de la casa uniformats, per la qual cosa han estat arrestats.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz