Televisión
Cafè d'idees

Camil Ros: "Hi ha el risc que el problema de Renfe cronifiqui si no hi ha acord"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El secretari general de la UGT a Catalunya demana a Renfe i als treballadors acord ràpid en els motius laborals de la vaga

  • Camil Ros considera que "encara hi ha camp per recórrer" en la negociació sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, alerta del risc que el conflicte laboral amb els maquinistes de Renfe "es cronifiqui" com ja ha passat en altres negociacions. Camil Ros demana a les parts del conflicte a Renfe que es posin d'acord "el més aviat millor", perquè després és un problema la gestió de la mateixa vaga, com ha passat recentment a les vagues de Metro: "Que es posin d'acord amb els temes tècnics laborals". Camil Ros considera que hi ha qüestions de fons com ara la mobilitat dels treballadors i demana informació clara sobre un possible traspàs de Rodalies a Catalunya.

"El traspàs de Rodalies és un tema endèmic"

Camil Ros, reclama claredat als dos governs i que diguin el què hi ha sobre el traspàs i recorda que des del conseller Nadal que se'n parla i que és un tema endèmic: "La ministra va dir que es traspassava tots excepte el personal. Estan en joc llocs de treball i la qualitat d'aquests llocs de treball". El secretari General de la UGT a Catalunya considera que debatre sobre si la gestió seria millor si està en mans de la Generalitat "és una trampa".

Aeroport: "Era el moment de garantir el progrés econòmic i la sostenibilitat"

Amb relació al projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat, Camil Ros creu que caldria "estirar les orelles" als dos governs perquè era el moment clau, amb la taula de diàleg oberta, per demostrar que hi havia distensió: "Era el moment de fer l'esforç de les parts per garantir el progrés econòmic i la sostenibilitat". Ros considera que sobre el projecte d'ampliació hi ha encara camp per recórrer en la negociació.

"La judicialització i la unilateralitat han enquistat les coses"

Camil Ros defensa la taula de dialeg entre els govern perquè "les dreceres no són els camins més curts" i diu que no coneix altre manera per solucionar els problemes que el diàleg. Ros diu que la judicialització i la unilateralitat són els motius que han "enquistat les coses" i afegeig que és important que passin coses com els indults pel clima que generen.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz