Cataluña
A partir del 8 d'octubre

Catalunya reobre l'oci nocturn en espais interiors i amb passaport covid

  • El 23 de setembre van reobrir els espais exteriors fins a les tres de la matinada i sense ball

  • La mascareta serà obligatòria i es podrà ballar a pista sense distància de seguretat

  • Qui vulgui accedir a bars musicals i discoteques haurà de presentar el codi QR del certificat de vacunació

Nadia Somoza
3 min.

Els locals d'oci nocturn de Catalunya en interiors podran reobrir el 8 d'octubre. Ho faran amb l'ús del passaport covid, motiu pel qual la Generalitat haurà de demanar permís al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La mascareta serà obligatòria i es podrà ballar a la pista sense distància de seguretat. L'aforament permès serà del 70%.

Espais exteriors fins a les 3 h

Actualment estan oberts només els espais exteriors fins a les tres de la matinada i sense ball. Aquesta reobertura parcial es va produir el 23 de setembre, després que les discoteques i les sales de festes portessin més de 100 dies tancades des de l'explosió de casos de la cinquena onada a finals de juny.

El sector fa temps que reclama l'obertura dels locals atenent a l'evolució positiva de la pandèmia i com a via per aturar els macrobotellots que s'han anat succeint durant els darrers mesos.

Horaris oficials

El sector reobrirà amb els horaris anteriors a la pandèmia, que són:

Com s'utilitzarà el passaport covid amb l'aplicació?

Qui vulgui accedir a bars musicals i discoteques haurà de presentar el codi QR del certificat de vacunació que es pot obtenir a La Meva Salut i el DNI. I, un cop passat el codi, l'aplicació emetrà un semàfor verd o vermell amb el nom i la data de naixement, que s'haurà de comprovar amb el DNI. El semàfor verd s'obtindrà si es té la pauta completa de vacunació, una PCR negativa o si s'ha passat la covid en els darrers sis mesos. L'usuari podrà aportar el QR en paper o a través del telèfon mòbil.

Els estrangers de fora de la UE s’hauran de fer una prova

Tots aquells estrangers que no siguin de la UE, i que per tant no tenen passaport covid, ni del Regne Unit, hauran de fer-se una prova d’antígens o PCR. Aquest test només es podrà realitzar en un centre autoritzat pel departament de Salut. S’entregarà un codi perquè pugui ser validat per la web i l’aplicació de verificació.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz