Televisión
Cafè d'idees

Salvador Illa: "La Moncloa no va vetar els noms de Junts a la taula"

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, ha assegurat en una entrevista al 'Cafè d'idees' que la Moncloa ha mantingut el compromís d'obrir un diàleg entre governs i que el veto als noms proposats per Junts per Catalunya l'ha decidit Pere Aragonès: "Em remeto a les paraules del senyor Aragonès". Arran de la crisi al Govern català, el secretari d'organització del PSC sí que considera que les desavinences dins del Govern posen en qüestió el lideratge de Pere Aragonès i lamenta que Junts per Catalunya no sigui a la taula.

"Fa falta un diàleg a Catalunya entre catalans"

Salvador Illa considera que no hi ha un altre camí que el diàleg i que en fa falta entre catalans. A més a més, retreu a Pere Aragonès que es negui a liderar aquesta trobada, en contraposició al que va fer Quim Torra, qui sí que la va recolzar. El líder del PSC assegura que els socialistes estan estudiant com propiciar aquest diàleg i que ho donaran a conèixer a les pròximes setmanes. Illa es mostra sorprès perquè la crisi entre ERC i JxCat s'hagi produït tan aviat: "Un tripartit amb el suport de la CUP no m'ha sorprès que no funcioni".

"No hi tornarà a haver un 1 d'Octubre"

Sobre la possibilitat de que es torni a produir un referèndum d'autodeterminació, Salvador Illa creu que no hi tornarà a haver un "1 d'Octubre" perquè va ser "un fracàs col·lectiu" en l'àmbit judicial, econòmic, de convivència o del prestigi de les institucions: "Un referèndum d'autodeterminació a Catalunya no és possible. És una evidència ni Catalunya ni és una colònia ni Espanya és una dictadura, ho diu tothom".

Amb relació a l'aprovació dels pressupostos a Catalunya i a l'Estat, Salvador Illa diu que no estan condicionats i lamenta que a Catalunya hi hagi encara uns pressupostos "prepandèmia". El líder socialista català critica que Aragonès hagi anat tres vegades a la investidura sense l'acord pressupostari a què es va comprometre: "Per nosaltres no quedarà, no només amb els pressupostos, intentem ajudar".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz