Cataluña
L'oci nocturn

Fecasarm tornarà a recòrrer al TSJC

  • El sector volia obrir almenys fins a les 3.30 hores i que també ho fessin els locals interiors

  • El TSJC accepta prorrogar la limitació de reunions a un màxim de 10 persones

  • El sector de l'oci nocturn augura un nou cap de setmana de botellades

Nadia Somoza / Sergi Bassolas
2 min.

L'oci nocturn seguirà tancat. El mateix dia que entra en vigor la pròrroga durant una setmana més de les restriccions anticovid-19, la patronal del sector, Fecasarm, ha anunciat que tornarà a recòrrer la interlocutòria del TSJC que ratifica el seu tancament.

El sector havia reclamat poder obrir a l'aire lliure fins a les 3.30 hores i que la restauració ho fes fins a la 1. Pel que fa als locals interiors, plantejava que poguessin obrir amb un sistema d'accés mitjançant un test d'antígens negatiu entre les 24 i les 48 hores prèvies, amb pauta completa de vacunació o havent passat la malaltia entre els tres i sis mesos previs.

La resolució només aprova continuar amb la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i l'aforament al 70% d'actes i cerimònies civils i religioses. En l'àmbit universitari, les activitats teòriques presencials poden augmentar el seu aforament del 50% al 70%, tot mantenint la possibilitat de seguir desenvolupant-les de forma telemàtica.

Perpetuació de les botellades

El sector de l'oci nocturn augura un nou cap de setmana de botellades que posarà de manifest a parer seu, l'error de mantenir tancat l'oci nocturn. El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, assegura que després d'aquest cap de setmana presentaran el recurs.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, insisteix a reclamar “espais de descompressió” perquè es puguin celebrar les Festes de la Mercè “de manera ordenada”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Batlle ha assegurat que comparteix la preocupació de FECASARM que augura un "caos extraordinari".

Sindicats policials

Els sindicats policials també lamenten la decisió judicial i consideren que obrir l'oci hauria d'ajudar a controlar el desordre públic de les últimes setmanes. També alerten de l'augment de les agressions als agents.

Toni Castejon, portaveu de FEPOL, adverteix que aquest cap de setmana a Barcelona hi ha preocupació perquè és el primer de tornada de vacances i pot haver-hi una acumulació de més gent.

En peu de guerra

Veurem, doncs, si els mals auguris tant del sector com dels sindicats policials es compleixen. i tot mentre treballadors de l'oci nocturn continuen acampats i alguns en vaga de fam a Plaça St. Jaume.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz