Cataluña
Protocol anticovid a residències

Els familiars dels residents de geriàtrics demanen tenir més contacte amb ells

  • La plataforma de familiars 'Els Estels Silenciats' considera que aquest protocol castiga emocionalment la gent gran

  • La Pilar acaba de complir 100 anys i no ho ha pogut celebrar amb la família, assegura que se sent "com en una presó"

  • El nou protocol covid prohibeix les sortides als residents si són de menys de 3 dies

RTVE Catalunya / Mireia Alzuria
2 min.

Després d'any i mig de pandèmia, molts residents de geriàtrics de Catalunya continuen sense tenir gairebé cap contacte amb els seus éssers estimats. Un fet que ja han denunciat moltes famílies.

La Vichy té 65 anys i una demència. Fa un mes i mig que no trepitja el carrer i el contacte amb els seus familiars és gairebé escàs. La seva filla explica com la Vichy ha passat molts dies d'apatia i tristesa des que es va implementar el protocol covid a les residències.

Des de la plataforma de familiars 'Els estels silenciats',  consideren que aquest protocol castiga emocionalment la gent gran.

La Pilar acaba de complir 100 anys i no ho ha pogut celebrar amb la família. Segons les seves pròpies paraules se sent com en una presó.

Què permet el nou protocol?

El protocol permet visites als geriàtrics de com a màxim dues persones i acostumen a ser de molt curta durada. Les sortides als residents estan prohibides si són de menys de 3 dies. Per moltes famílies això és inviable, ja que no tenen els mitjans apropiats per cuidar d'ells a les seves cases.

La directora de la Fundació Antoni Roura, Ruth Sala, assegura que no poder veure els seus familiars fa que la malaltia tingui una procreació molt més gran.

Un altre cas és el del Lluís. Viu en una residència, però és autònom i ara ha deixat de sortir diàriament com feia abans. Troba una 'salvatjada' haver de confinar-se d'aquesta manera.

Tant els residents com els familiars denuncien aquest tipus de confinament i protocol i asseguren que només volen estar al costat dels seus complint totes les mesures de seguretat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz