Televisión
Canvi de protocol

Els menors de 65 anys que hagin passat el covid podran vacunar-se en dos mesos

  • El Govern alerta de la disminució de peticions durant les vacances

  • Salut insisteix en la vacunació sense cita previa als 60 punts habilitats

RTVE Catalunya
2 min.

Salut intensifica les accions perquè la població estigui immunitzada amb pauta completa el més aviat possible. Per aquest motiu ha registrat un canvi de protocol en la vacunació de les persones que s'han infectat per coronavirus.

A partir d'ara els menors de 65 anys que han emmalaltit per covid, només s'hauran d'esperar dos mesos després d'haver estat diagnosticades per a poder-se vacunar i no sis mesos com estava establert.

Unificació dels criteris

Amb aquest canvi s'unifica els criteris en tots els grups de població majors de 12 anys. Actualment ja s'administrava el vaccí al cap de dos mesos a les persones majors de 65 anys i també en aquelles amb patologies importants. Així a partir d'ara, les persones que tenen un diagnòstic covid des de fa almenys dos mesos, ja poden demanar cita al web de vacunes. Això permetrà obtenir el certificat de vacunació més aviat.

Pla de la cua a Fira Barcelona en el primer dia de vacunació sense cita ACN

Vacunació sense cita prèvia

D'altra banda Salut insisteix que totes aquelles persones majors de 12 anys que encara no s'han vacunat, ho facin en els punts habilitats a Catalunya per a fer-ho sense cita prèvia.

El Govern ha obert aquesta setmana la vacunació sense cita prèvia preferentment entre les 16h i les 20h. Hi ha habilitats fins a 60 punts de vacunació distribuïts arreu del país, tot i que només 25 vacunaran sense cita diariament. La Generalitat ha aclarit que, de moment, la convocatoria es dirigeix a qui s'hagi de posar una primera dosi. Ara bé, en cas que sigui necessari està previst que es pugui rebre la segona dosi en punts de vacunació específics establerts també arreu del territori. Actualment, la vacunació està oberta a partir dels 12 anys.

Milers de cites buides

Salut ha impulsat aquesta estratègia davant la baixada de peticions per vacunar-se detectada les darreres dues setmanes. També han comprovat que han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten. El Departament ha afirmat que amb aquesta mesura vol facilitar que la tornada a l'entorn educatiu i als llocs de treball al setembre es faci amb la màxima cobertura possible.

Tot i que no cal programar la cita, Salut recomana fer-ho a través del web vacunacovidsalut.cat per facilitar l'organització. Alguns d'aquests espais ja s'han fet servir com a punts de vacunació massiva, és el cas de la fira de Barcelona, la Maquinista o la fira de Cornellà.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz