Televisión
Turísme

El sector turístic intenta salvar l'estiu amb les reserves d'última hora

  • Els hotelers de Barcelona donen el que queda d'agost per perdut

  • Lloret i Salou tenen ocupacions per sota del 60% per la manca de turistes estrangers

RTVE Catalunya
3 min.

Tímidament, el sector turístic comença a rebre reserves d'última hora. El sector s'agafa a les darreres setmanes de mes i al setembre per salvar un estiu que, de moment, està registrant ocupacions moltes fluixes a la costa, sobretot entre setmana. El perfil del client: nacional i que fa estades més curtes.

Salvar l'estiu

Després d'un juliol nefast per l'impacte de la cinquena onada, el sector diposita ara totes les esperances en aquestes setmanes clau. A l'interior i a les zones de segones residències estan aguantant el cop. Però, en canvi, la planta hotelera preferida pels turistes estrangers és la que s'està enduent la pitjor part.

Lloret i Salou són les dues grans places hoteleres catalanes que treballen amb touroperadors. En totes dues les ocupacions són d'un 60 per cent. Els falta els turistes estrangers que solien rebre i que aquest estiu la pandèmia ha deixat fora.

Funciona el turísme de proximitat

Xavier Guardià, de la Federació Hostaleria i Turisme de Tarragona assegura que "tenim un turisme de proximitat i això fa que els restaurants estiguin funcionant relativament bé". Això és el que salva a les destinacions que treballen amb turisme nacional. Per això a la costa brava centre, per exemple, l'ocupació s'enfila fins al 90 per cent.

El Delta de l'Ebre és un altre dels punts que rep aquest agost molts visitants. Als càmpings, l'inici del juliol va ser dolent. Han viscut fins ara de les escapades del cap de setmana. Esperen una millora en el que queda d'agost.

Barcelona, estiu perdut

A Barcelona, els hotelers donen el mes d'agost per perdut. Esperen que millorin les reserves de cara a final de temporada i la tardor. De fet, Catalunya és juntament amb Andalusia i Balears, la comunitat que més hotels té a la venda. Stijn Oyen, Director General de l'Hotel W de Barcelona reconeix que "ningú sap com serà el món d'aquí a tres setmanes" i apunta que "les reserves ens entren amb 7 dies de marge i moltes el mateix dia. La majoria dels clients ens venen amb cotxe".

Un mes dolent, aquest agost, també pels apartaments turístics. Després de moltes cancel·lacions, el sector posa la mirada a la tardor. Enrique Alcántara, president d'APARTUR assegura que "és un mal estiu, òbviament. Però la tendència confiem que sigui la d'anar millorant". En aquest sentit tot i que el juliol i a l'agost ha estat marcat per la cinquena onada, es mostra optimista de cara al setembre i a l'octubre.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz