Cataluña
Oci nocturn

Els locals d'oci nocturn de Barcelona podran reobrir com a bars

  • Els locals que vulguin treballar com a bars hauran de presentar una instància a l'Ajuntament

  • La Junta Local de Seguretat de Barcelona posa sobre la taula el tancament de les platges

Els Mossos d'Esquadra han ampliat en 300 el nombre d'agents per controlar que es compleixi el confinament nocturn[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Nadia Somoza
2 min.

Els locals d'oci nocturn de Barcelona podran obrir com a bars mentre duri el tancament de l'activitat d'aquest sector. L'alcaldessa, Ada Colau, ha signat un ban municipal per autoritzar aquest canvi d'activitat de forma temporal.

Instància davant l'Ajuntament

Els locals d'oci nocturn que vulguin treballar com a bars hauran de presentar una instància a l'Ajuntament, en què indiquin de manera gràfica quina serà la ubicació de les taules i les cadires del local. El canvi d'activitat serà gratuït i es podrà allargar com a màxim un any o fins que s'autoritzi l'obertura dels locals d'oci nocturn. A més, els establiments hauran de complir les resolucions del Procicat que estiguin vigents en cada moment, com ara els horaris o l'aforament permès.

Aquesta mesura s'ha pres després de caps de setmana d'aglomeracions a platges i a punts cèntrics de la ciutat sense respectar les mesures sanitàries.

Compliment del toc de queda

Amb motiu del toc de queda, que s'aplicarà d'1 de la matinada a 6 h, s'ha decidit reforçar els dispositius de seguretat de la ciutat. Els Mossos d'Esquadra han ampliat en 300 el nombre d'agents per controlar que es compleixi el confinament nocturn.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que hi haurà uns 300 efectius i unes 100 dotacions més: 17 d'ordre públic amb 100 agents, 51 dotacions de seguretat ciutadana, i 35 més de paisà amb 70 agents. A més, augmentarà la coordinació amb les policies locals i es començaran patrullatges específics a les 22 hores per començar a informar els ciutadans de les noves mesures. El conseller ha explicat que ja hi ha a la pàgina web del Departament d'Interior el certificat d'autoresponsabilitat amb "bàsicament les mateixes excepcions" que en l'anterior toc de queda.

Moltes dotacions noves es concentraran als llocs especialment més delicats, amb més aglomeració de persones, principalment Barcelona i ciutats del litoral, les nits de dijous a diumenge, de les 22 hores a les 6 del matí perquè s'apliqui aquesta mesura.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz