Cataluña
A partir de la setmana que ve

Els monitors i infants dels casals d'estiu podran fer-se tests d'antígens a les farmàcies

  • Els treballadors i infants que participin en casals i colònies podran obtenir un test gratuït

  • A partir de la setmana vinent, la prioritat de vacunació seran els monitors

El cribratge no s'adreça a les persones que tinguin símptomes, ni tampoc als contactes de positius[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Nadia Somoza
3 min.

Salut ha presentat un dispositiu de cribratge de monitors, treballadors de lleure i infants que participen en casals i colònies, que es posarà en marxa la setmana que ve.

Dispositiu de cribratge de monitors de casals d'estiu | Sergi Bassoles

El dispositiu consta de proves de test d'antígens ràpids d'automostra, que es faran de manera supervisada per un professional a la farmàcia. Entre 1.500 i 1.800 farmàcies estaran adherides a la campanya. Salut ja ha fet arribar els protocols i a fer formació del personal que farà aquests testos.

El programa només es farà a farmàcies que voluntàriament s'hi apuntin i hauran de tenir un espai específic per fer-hi atenció personalitzada, o fer-ho en horaris en què la farmàcia estigui tancada al públic, com al migdia, o al matí abans d'obrir.

En els pròxims dies també es preveu que les farmàcies comencin a vendre els testos d'antígens sense recepta mèdica. Són dues coses complementàries que es faran en paral·lel i que coincidiran la setmana vinent.

A qui va adreçat?

Va adreçat a monitors i treballadors de lleure a partir de 16 anys, i a nens i nenes d'entre 10 i 15 anys. Els interessats a fer-se un TAR han d'anar al seu centre d'atenció primària, des d'on seran derivats a les farmàcies més properes. Els menors de 16 anys han d'anar acompanyats d'un adult.

Els testos no estan previstos per a menors de 10 anys perquè la incidència de covid-19 "no ha tingut ni de lluny la pujada que en altres franges d'edat" i perquè el procediment d’automostra fa convenient que hi hagi una edat mínima.

Seran gratuïts?

Els tests d'antígens ràpids seran gratuïts. Estan inclosos dins les prestacions del servei de salut públic.

Dissabte, Salut ja va habilitar alguns punts del territori per fer cribratges a monitors i caps que haguessin de participar en activitats que impliquin dormir fora de casa, un cribratge que repeteix aquest dijous i divendres i que no és obligatori.

Puc anar-hi si em trobo malament?

Aquest dispositiu de cribratge, està pensat específicament per al lleure infantil i juvenil de l'estiu, els casals i les colònies, no s'adreça a les persones que tinguin símptomes, ni tampoc als contactes de positius. És molt important que si la persona es troba malament, acudeixi als canals habituals de l'atenció primària.

Prioritat de vacunació

La secretària de l'Agència de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que a partir de la setmana que ve, es tindran més vacunes per primeres dosis. En alguns dels punts de vacunació es facilitarà una cua específica pels monitors i monitores del lleure educatiu, que seran la prioritat numero 1 de la setmana.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz