Televisión
Covid persistent

Rebeca Abadía: "Això és una loteria. Jo no compraria cap butlleta"

  • Símptomes com la tos, la pèrdua d'olfacte i el gust o l'afectació cognitiva són alguns dels que pateix la Rebeca des de fa 8 mesos

  • El Dr. Paredes descriu la covid persistent com un conjunt de símptomes que apareixen a partir dels 3 mesos d'haver passat la malaltia

La Rebeca no pot realitzar accions tan senzilles com aixecar-se del llit o recollir a la filla de l'escola[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Nadia Somoza
2 min.

La Rebeca Abadía té 27 anys, és treballadora social de l'Hospital de Can Ruti i és una de les afectades per la covid persistent.

Es va contagiar al desembre a l'hospital on treballa i porta 8 mesos amb símptomes de la covid com: tos persistent, pèrdua d'olfacte i gust, problemes gastrointestinals, problemes respiratoris com la disnea i la bronquitis, espasmes i afectació cognitiva. Totes aquestes limitacions no li deixen fer vida normal.

L'afectació cognitiva li ha generat dèficit d'atenció i li costa molt concentrar-se.

El doctor de l'Hospital de Can Ruti, Roger Paredes, descriu la covid persistent com un conjunt de símptomes que apareixen a partir dels tres mesos posteriors d'haver passat la malaltia.

Hi ha moltes persones que minimitzen la malaltia i no prenen consciència de la gravetat de la covid. La Rebeca assegura que "és una loteria i no sabem com afecta cada cos".

Repercussió psicològica

Veure que no pots fer la teva vida diària: Fets tan senzills com aixecar-se del llit, recollir a la filla de l'escola o quedar amb amics són els que han repercutit psicològicament la Rebeca.

Importància de la vacunació

La prevenció i cuidar-se d'un mateix i dels altres és molt important i hem de vacunar-nos per minimitzar al màxim el risc de patir una malaltia que s'ha endut la normalitat de la vida de moltes persones.

El Doctor Paredes dona un missatge d'optimisme i recorda que s'està investigant molt sobre el tema i que les vacunes funcionen perquè limiten molt la patologia. Amb el temps assegura que s'arribarà a controlar l'epidèmia.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz