Cataluña
Cafè d'Idees

Joan Subirats: "Ada Colau està en un bon moment"

Notícia - Cafè d'idees 
  • Joan Subirats, tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, creu que no hi haurà seu de l'Hermitage a la ciutat

  • Assegura que té moltes esperances posades en Miquel Iceta, nou ministre de Cultura

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

Joan Subirats, tinent d'alcalde de cultura l'Ajuntament de Barcelona, ha assegurat que veu Ada Colau en un bon moment i espera que torni a presentar-se per un tercer mandat a l'alcaldia de la ciutat. Ha remarcat que ara es comencen a veure els fruits de l'agenda de prioritats que va establir el seu govern i ha posat d'exemple Pasqual Maragall, que va estar al càrrec tretze anys i va modernitzar Barcelona.

L'Hermitage, la "pedreta" a la sabata

El tinent d'alcalde cultura de Barcelona pràcticament ha descartat que hi hagi una futura seu de l'Hermitage a la ciutat. Ha lamentat que amb la mort de Jorge Wagensberg, el seu gran promotor i defensor, el projecte va quedar "como pollo sin cabeza", i ha definit com "una pedreta a la sabata" la "sucursal" del museu al port de Barcelona.

La gran esperança amb Iceta

Joan Subirats ha confessat que té moltes esperances posades en Miquel Iceta, nou ministre de Cultura. Ha lamentat la poca presència i col·laboració de l'anterior titular del ministeri, José Manuel Rodríguez Uribes, a qui només va saludar un cop i amb qui mai va poder parlar per plantejar-li les iniciatives de Barcelona en matèria de cultura.

Una sortida previsible i pactada

Subirats deixarà de ser tinent d'alcalde de Cultura el pròxim 23 de juliol, en el plenari de l'Ajuntament. Ha assegurat que tenia pactada la seva sortida amb Ada Colau, i que quan va acceptar el càrrec ja va deixar clar que seria temporal. Ha recordat que va entrar l'any 2018 i que va establir que quan arribés el 2021, any de la seva jubilació a la universitat on ha estat professor quaranta-tres anys, deixaria la regidoria.

La gran pèrdua d'En Comú Podem

El titnent d'alcalde de Cultura de Barcelona ha destacat el mèrit que té Barcelona en Comú mantenint l'alcaldia, sent un partit nascut un any abans de guanyar les eleccions municipals. S'ha preguntat per què s'han perdut els ajuntaments de Madrid o Saragossa, i ha suggerit que a la capital catalana hi havia un fort moviment municipalista que el partit de Colau ha heretat i assimilat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz