Televisión
Mascaretes

Les mascaretes deixen de ser obligàtories el 26 de juny

RTVE Catalunya
2 min.

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries el 26 de juny. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha fet aquest anunci durant la seva intervenció al Cercle d'Economia a Barcelona. Ens podrem treure la mascareta sempre que sigui a l'aire lliure i quan es pugui mantenir una distància mínima de metre i mig entre persones.

El pròxim dijous 24 de juny es reunirà el Consell de Ministres de manera extraordinària per aprovar la relaxació de l'us de la mascareta. Es tracta d'una mesura que les comunitats autònomes fa dies que demanen gràcies a la millora dels indicadors epidemiològics. De fet, a la reunió del Consell Interterritorial de Salut d'aquesta setmana, alguns dirigents autonòmics ja van demanar una relaxació de la mesura, però no van rebre cap data concreta.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, en la clausura de las jornadas del Cercle d'Economia en Barcelona. REUTERS/Albert Gea

Salut hauria preferit que l'anunci hagués estat consesuat amb les CCAA

Salut reitera el seu suport a aixecar la prohibició sobre l'ús de les mascaretes a l'aire lliure. Ara bé, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, considera que Sánchez ho hauria d'haver parlat amb les comunitats abans de fer l'anunci.

Salut retreu a Sánchez l'anunci de les mascaretes sense parlar amb les CCAA | Marga Esparza

Pel que fa al ritme de vacunació d'aquest estiu, hi haurà un descens perquè als mesos de juliol i agost està previst que arribin menys vacunes, però l'objectiu marcat del 70% de persones vacunades al mes de setembre es podrà complir. Alhora asseguren que els joves i adolescents majors de 12 anys seran vacunats tan aviat com s'acabi amb les franges de més edat i s'anirà obrint els torns de forma progressiva.

Un any amb la mascareta

La mascareta fa que és obligatòria gairebé un any. De manera oficial, el BOE va publicar la norma el 4 d'abril d'aquest any, però algunes autonomies ja havien aplicat la mesura mesos enrere. En el cas de Catalunya, la mascareta porta sent obligatòria des del 9 de juliol del 2020. Precisament, La Generalitat ha celebrat la decisió del Govern, però demanen concreció sobre com s'haurà d'aplicar.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz